x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Dinamo plateste!

Handbal - Dinamo plateste!

de Vlad Ionescu    |    07 Feb 2007   •   00:00
Handbal - Dinamo plateste!

FRH a decis sa mareasca la 5.000 de lei amenda pe care clubul Dinamo va trebui sa o achite in urma incidentelor provocate de suporteri, care au facut ca meciul cu Steaua sa nu se poata disputa.

Desi Comisia de Disciplina stabilise initial ca gruparea din "Stefan cel Mare" va fi obligata la plata unei amenzi de 2.000 de lei, Comitetul Director al FRH, reunit luni seara, a hotarat ca sanctiunea este prea blanda, ridicand amenda la 5.000 de lei. Totodata, la prima abatere de acest fel, Dinamo risca sa fie exclusa din campionat. "Dupa mine trebuia sa ridicam amenda la 10.000 de lei. Cu 2.000 de lei, cat se stabilise la Comisia de Disciplina, nu acopeream nici macar pagubele materiale produse de suporteri la Sala Lucian Grigorescu", a declarat presedintele federatiei, Cristian Gatu. Meciul Dinamo - Steaua, care ar fi trebuit sa se dispute sambata, 3 februarie, in cadrul etapei a 14-a a Ligii Nationale, a fost reprogramat la data de 28 martie, urmand sa fie arbitrat tot de cuplul Plesa-Pripas. Initial, federatia propusese ca partida sa se dispute la 14 februarie, data care insa nu convenea celor doua echipe.

ACCEPT. Clubul Dinamo, prin vocea presedintelui Marcel Popescu, a apreciat drept normale masurile luate, spunand ca va plati amenda. "Dupa un asemenea eveniment incalificabil normal ca trebuiau luate aceste masuri. Ma bucur ca meciul se va rejuca, pentru ca nu este normal ca Dinamo sa fie scoasa din lupta pentru titlu la masa verde. Noi am fost organizatori, dar i-as intreba pe cei care au contestat maniera de organizare daca ei considera ca ar fi gasit aceste petarde", a declarat chestorul Marcel Popescu. Intr-o prima faza, acesta spusese ca va face apel impotriva sanctiunii, crezand ca amenda este de 20.000 de lei, de zece ori mai mare decat stabilise Comisia de Disciplina.

AROGANTA. Stelistii sunt si ei de acord cu reprogramarea partidei, comandantul clubului militar, George Boroi, declarand ca nu si-a dorit ca echipa sa sa castige la masa verde. Fostul atlet a aruncat insa cateva sageti in directia dinamovistilor, spunand ca in ultimul timp acestia dau dovada de aroganta, si nu doar in relatia cu clubul Steaua.

×
Subiecte în articol: sport dinamo