x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal Feminin/Alarmă la naţională

Handbal Feminin/Alarmă la naţională

18 Oct 2008   •   00:00

Cu o lună şi jumătate înaintea CE din Macedonia, noul antrenor al naţionalei feminine, Radu Voina (foto), are motive serioase de îngrijoare, după rezultatele slabe obţinute la Cupa Mondială.



Cu o lună şi jumătate înaintea CE din Macedonia, noul antrenor al naţionalei feminine, Radu Voina (foto), are motive serioase de îngrijoare, după rezultatele slabe obţinute la Cupa Mondială.
Pentru Voina, Cupa Mondială de la Aarhus a fost prima competiţie oficială la care a stat pe banca tehnică a echipei naţionale. Dacă în 2007 România a încheiat turneul pe locul 5, iar cu un an înainte jucase finala, acum fetele noastre au pierdut la scor toate partidele disputate în grupe: 23-30 cu Norvegia, 24-29 cu Suedia şi 25-34 cu Germania. "M-a nemulţumit atitudinea fetelor, nu au arătat ca o echipă. Aşteptam mai mult din partea unor jucătoare cu experienţă. Sunt dezamăgit de unele dintre ele, dar nu le voi nominaliza", a declarat tehnicianul. În schimb, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, este de părere că echipa României va avea o cu totul altă faţă la CE din Macedonia. "Nu am dorit performanţă la Cupa Mondială, ci să testăm jucătoare noi. M-am săturat de rezultate bune în amicale, vrem să confirmăm la turnee oficiale. Nu cred că la Europene vom mai juca aşa", a spus Gaţu. Momentul mai puţin fast a fost sesizat şi de străini, site-ul federaţiei daneze permiţându-şi chiar să dea sfaturi: "Dacă România vrea să aibă un cuvânt de spus la CE, Voina trebuie să găsească un alt sistem de joc".

CUPE EUROPENE
Echipele masculine Steaua şi HCM Constanţa dispută în acest week-end meciuri dificile în cupele europene. În Liga Campionilor, Steaua întâlneşte duminică, la Buzău (ora 19:00, în direct la Sport.ro), pe Cehovskie Medved (Rusia). Înaintea acestui joc, în clasamentul grupei E ruşii conduc cu 4 puncte, urmaţi de Portland San Antonio (Spania) şi de Steaua, cu câte 4 puncte. În turul doi al Cupei Cupelor, HCM Constanţa joacă azi (18:00), pe teren propriu, cu Vive Kielce (Polonia), în faţa căreia a cedat în tur cu 27-21.

×
Subiecte în articol: sport