x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal feminin: Începe numărătoarea inversă pentru C.M. din China

Handbal feminin: Începe numărătoarea inversă pentru C.M. din China

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2009   •   00:00
Handbal feminin: Începe numărătoarea inversă pentru C.M. din China
Sursa foto: /Intact Images

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat astăzi minicantonamentul de la Sinaia şi se pregăteşte să plece la turneul organizat de Norvegia. La competiţia care debutează vineri, Radu Voina va miza pe 16 jucătoare, Carmen Amariei fiind singura absenţă importantă din delegaţia României.



Radu Voina va miza la Mobelringen Cup, care se constituie în ultimul turneu important de verificare înaintea Campionatelor Mondiale din China, pe următoarele jucătoare:

Portari: Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu
Extreme:  Cristina Vărzaru, Ada Nechita, Iulia Puşcaşu, Ramona Maier
Pivoţi:  Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan Chintoan
Linia de 9 metri: Cristina Neagu, Ada Moldovan, Narcisa Lecuşanu, Adina Meiroşu Fiera, Clara Vădineanu, Mihaela Tivadar.

Tricolorele vor decola spre Norvegia joi, la ora 6.00, cu o cursă de linie! Naţionala României, după ce va reveni în România, va avea pe 25 şi 26 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, programate două meciuri-test contra Naţionalei B. "Acelea vor fi decisive pentru stabilirea lotului pentru mondiale", a punctat Voina. Plecarea spre Campionatul Mondial din China este programată pentru data de 28 noiembrie.

Programul României la Mobelringen Cup:

Vineri
17.30 România-Rusia
20.15 Norvegia-Croaţia

Sâmbătă
15.00 Rusia-Croaţia
17:15 Norvegia-România

Duminică
18.00 Croaţia-România
20.15 Norvegia-Rusia.


"Turneul din Norvegia va fi unul puternic, dar nu ultimul test al echipei noastre, urmând să mai jucăm două meciuri de verificare cu lotul B al României, înaintea plecării spre China. Toate aceste meciuri ne vor edifica asupra formulei de echipă, cu care vom participa la Campionatul Mondial. Despre meciurile din Norvegia pot spune că vor fi puternice, dar noi nu mergem acolo în primul rând pentru rezultate. Nu vrem să facem nici figuraţie, dar nu trebuie să uităm că scopul principal este să ne întoarcem fără accidentări. Echipa nu va fi completă, va absenta interul Carmen Amariei, care are meciuri în campionatul danez. Vom da o şansă tuturor jucătoarelor din lot să intre pe teren" -  Radu Voina, antrenor România.

×
Subiecte în articol: sport