x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal, Liga Campionilor: Prizoniere de ocazie

Handbal, Liga Campionilor: Prizoniere de ocazie

de Marius Mihalcea    |    04 Ian 2008   •   00:00
Handbal, Liga Campionilor: Prizoniere de ocazie
Sursa foto: CLAUS FISKER/

Inchiderea Aeroportului "Henri Coandă" din Bucureşti, din cauza ninsorii abundente, nu le-a permis jucătoarelor campioanei Romăniei să revină in ţară potrivit planificării, ele rămănănd blocate la Amsterdam.

Inchiderea Aeroportului "Henri Coandă" din Bucureşti, din cauza ninsorii abundente, nu le-a permis jucătoarelor campioanei Romăniei să revină in ţară potrivit planificării, ele rămănănd blocate la Amsterdam.

In condiţiile in care Oltchimul va avea de susţinut la 8 ianuarie o nouă confruntare foarte dificilă, de această dată in intrecerea internă, cu Rulmentul Braşov, chiar pe terenul marii rivale, antrenorul grupării vălcene, Gheorghe Tadici, şi-ar fi dorit ca echipa sa să ajungă in Romănia ieri după-amiază.

GHINION. Membrii delegaţiei Oltchimului au trecut de la extazul de după victoria cu Viborg la agonie in momentul in care, ajunşi pe aeroportul din Amsterdam, au aflat că Aeroportul "Henri Coandă" este inchis, iar cursa pentru Bucureşti a fost anulată temporar. "Stăm in Olanda de ore bune, fiindcă avionul nostru nu decolează din cauza ninsorii de la Bucureşti. Fetele au dormit după meci doar două ore, apoi am plecat spre ţară cu găndul să ajungem căt mai repede şi să ne odihnim. Asta ne mai lipsea acum, să mai pierdem timpul prin aeroporturi, mai ales că la 8 ianuarie avem meci la Braşov. Nu ştiu cănd vom putea pleca de-aici", ne-a declarat Tadici ieri. Constantin Roibu, managerul general al combinatului Oltchim, care este principalul sponsor al echipei, spera ca situaţia să se reglementeze in cel mai scurt timp: "Mă uit şi eu la televizor şi aştept ca aeroportul să fie redeschis. Dacă nu se va intămpla asta, noi le vom rezerva fetelor camere la un hotel din Amsterdam, deşi ar fi normal ca TAROM să rezolve această problemă, fiindcă eu cred că este o companie serioasă".

Lideră

Prin victoria de la Viborg, obţinută fără aportul a trei jucătoare de bază, Huţupan, Gălcă şi Beşe fiind menajate, campioana Romăniei şi-a asigurat primul loc in grupa D. Oltchim, care era calificată in faza următoare a competiţiei indiferent de rezultatul partidei cu campioana Danemarcei, are, după cinci runde, 10 puncte. Viborg este a doua in clasament, cu 5 puncte, pe trei se situează Buducnost, cu 3 puncte, iar pe patru este Ferencvaros, fără nici un punct.

Extremele

Oltchim Rămnicu-Vălcea s-a impus pe terenul deţinătoarei en titre a Ligii Campionilor in primul rănd graţie evoluţiei de excepţie a extremelor Ramona Maier şi Adriana Nechita. Foarte precise la finalizare, cele două eleve ale lui Tadici au marcat in meciul de la Viborg nu mai puţin de 22 de goluri din cele 31 reuşite de Oltchim, Maier punctănd de 16 ori, iar Nechita de şase.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport