x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Supercupa e in Zăvoi

Handbal - Supercupa e in Zăvoi

de Vlad Ionescu    |    10 Aug 2007   •   00:00
Handbal - Supercupa e in Zăvoi

Prima ediţie a Supercupei Romăniei la handbal feminin a fost căştigată de campioanele de la Oltchim, care au invins cu scorul de 28-24 pe Rulmentul Braşov.

Prima ediţie a Supercupei Romăniei la handbal feminin a fost căştigată de campioanele de la Oltchim, care au invins cu scorul de 28-24 pe Rulmentul Braşov.

Meciul dintre cele mai bune echipe romăneşti ale momentului, găzduit de Sala Sporturilor din Chiajna, a fost la un pas de a nu se mai disputa. Oficialii clubului vălcean au intenţionat să nu trimită echipa in teren, acuzănd gruparea adversă că le-a trecut pe foaia de joc pe Simona Gogărlă şi pe Natalia Spirova, jucătoare cărora nu le sosise certificatul internaţional de transfer. Pănă la urmă, handbalistele din Zăvoi au decis să joace, iar partida a inceput cu o intărziere de 22 de minute.

ECHILIBRU. Surprinzător, Rulmentul a inceput mai bine meciul, s-a desprins rapid la trei goluri, reuşind să incheie prima repriză in avantaj de doar un gol: 14-13. După pauză, tot braşovencele s-au aflat la conducere, insă finalul a apaţinut vălcencelor, care a căştigat cu 28-24. Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Ramona Maier (Oltchim), care a inscris 9 goluri, celelalte reuşie ale invingătoarelor fiind semnate de Meiroşu (4), Gălcă (4), Elisei (3) Beşe (3), Vădineanu (3) şi Gheorghe (2). Pentru Rulmentul au punctat Gogărlă (6), Vintilă (4), Bodărlău (4), Woo (3), Sousa (2), Damian (2), Şorodoc (1), Zavragiu (1) şi Găscă (1).

REACŢII. Dacă antrenoarea Rulmentului, Mariana Tărcă, s-a arătat satisfăcută de evoluţia elevelor sale, promiţănd că in campionat lupta va fi mai echilibrată decăt anul trecut, in schimb Gheorghe Tadici, tehnicianul Oltchimului, s-a declarat nemulţumit de arbitraj, dar şi de atitudinea federaţiei. "Am acceptat să joace Gogărlă, dar nu toate străinele. Nu suntem cobaii Braşovului", a spus Tadici. Pentru căştigarea trofeului, jucătoarele din Vălcea au fost premiate de federaţie cu 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport