x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Vrem Campionatul Mondial

Handbal - Vrem Campionatul Mondial

de Sorin Anghel    |    19 Oct 2005   •   00:00
Handbal - Vrem Campionatul Mondial

Federatia Romana de Handbal a anuntat ieri in mod oficial ca isi va depune candidatura pentru oraganizarea Campionatului Mondial de Handbal Masculin din 2008. Presedintele, Cristian Gatu (foto), a facut acest anunt dupa ce a obtinut acordul ANS.

DECIZIE. "Federatia Internationala va anunta in martie 2006 ce tara va organiza aceasta competitie pe care Romania o merita. E bine ca nu se mai voteaza, asa cum era pana acum, cand slavii erau cu slavii si latinii cu latinii. Decizia va fi luata in cadrul Comitetului Executiv", a explicat presedintele FRH.

DUSMANI. Contracandidatele Romaniei sunt Grecia, Spania, Croatia si Africa de Sud. "In luarea deciziei conteaza foarte mult lobby-ul, ca sa nu spun aranjamentele, care se va face", este de parere Gatu, care a vorbit si despre avantajele pe care le au adversarele noastre in aceasta disputa. "Grecia se bucura de infrastructura mostenita de la Jocurile Olimpice de anul trecut, iar Spania sta foarte bine din toate punctele de vedere."

HARTA. Orasele care ar putea gazdui meciurile sunt Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu Valcea si Bucuresti. "Federatia internationala va alege numai patru dintre aceste orase. Este obligatoriu ca distanta intre localitatile de disputare a partidelor sa nu depaseasca 200 de km", a precizat Gatu.

×
Subiecte în articol: sport