x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hora unei generaţii

Hora unei generaţii

de Mihai Igirosanu    |    28 Mar 2009   •   00:00
Hora unei generaţii
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL

În frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă, tricolorii conştientizează că în partida din această seară, de la Constanţa, programată de la ora 20:45, în direct la Antena 1, nu au decât varianta victoriei.



Privit chiar şi de sârbi drept principalul pericol din tabăra României, Adrian Mutu pare mai montat decât de obicei, deşi a ieşit cu întârziere pe teren la antrenamentul oficial de ieri şi a părut să evite pe cât posibil contactele cu selecţionerul Victor Piţurcă. "Mă simt bine, vom vedea la ora meciului dacă sunt în formă. Am puţine dureri la genunchi, dar voi strânge din dinţi pentru naţionala României. Presiunea este mare, la fel ca în toate meciurile pe care le jucăm. Suntem conştienţi de importanţa acestor două meciuri pe care le disputăm şi ştim că avem nevoie de cele 6 puncte pentru a spera la calificare", a declarat atacantul Fiorentinei după antrenamentul de ieri.

PIŢI: "NICU ARE NEVOIE DE TIMP"
Selecţionerul a dat clar de înţeles că Maximilian Nicu nu va apărea ca titular în meciul din această seară. "Nicu trebuie mai întâi să se integreze, are nevoie de timp, el nu poate trece peste această noutate aşa de uşor. Am observat că a fost şi puţin bulversat în ultimele zile. Mai am câteva posturi la care mă gândesc, pe toate compartimentele. Am schimbat formaţia de bază continuu, mă voi mai gândi până la ultima discuţie cu băieţii", a dezvăluit Piţurcă. Selecţionerul a insistat şi el pe importanţa câştigării celor 3 puncte. "Suntem pregătiţi să câştigăm cele trei puncte, acesta este scopul nostru. Un egal ne-ar scoate practic din calculele calificarii, dar toate jocurile din grupă vor fi pe muchie de cuţit, cu multe surprize. Sper ca stadionul să fie plin. La toate meciurile importante, arena din Constanţa a fost plină".

"Sârbii pot să facă lucruri la care nu te aştepţi, dar ca şi formaţie şi ca joc nu pot fi surprize. Cred că Dragutinovici va fi titular, în locul lui Subotic. Poate e mai bine, pe Subotic nu-l cunosc aşa de bine, nu l-am monitorizat în mod special. Sârbii sunt periculoşi de la mijloc în sus."

Victor Piţurcă

Terenul nu e grozav

Victor Piţurcă a recunoscut faptul că starea gazonului de la Constanţa nu este una prea bună: "Starea gazonului nu e perfectă, dar şi noi, şi sârbii jucăm pe acelaşi teren". "Cred că nu mai e nevoie să spunem din nou pe ce criterii am ales să jucăm la Constanţa. E vorba de criterii pur sportive, pentru că arena are o capacitate mai redusă. E vorba de faptul că jucătorii se simt foarte bine în condiţiile climei existente aici în această perioadă a anului", a completat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Contra: "Dacă nu câştigăm, mă retrag!"

Jucătorul cu cele mai multe selecţii, fundaşul dreapta al lui Getafe, Cosmin Contra, a dezvăluit că în cazul ratării victoriei cu Serbia va spune adio echipei naţionale: "La un egal, echipa Serbiei ia un avans considerabil şi vom depinde şi de alte rezultate. Trebuie să câştigăm neapărat. Dacă nu câştigăm, mă retrag pentru că trebuie să vină cei tineri. Am 13 ani la echipa naţională, 34 de ani şi cei tineri trebuie să ducă mai departe războaiele din calificări. Sârbii nu sunt de speriat, dar formează un popor luptător. Sper ca mâine să se vadă o dorinţă mai mare de a câştiga din partea noastră, şi nu o precipitare. În primul rând jucăm pentru noi, iar apoi pentru familii, pentru ţară şi pentru culori".


Grupa 7

Azi
Ora 20:45 (Antena 1)    România - Serbia
Stadion: "Farul", Constanţa
În direct: Antena 1, ora 20:45
Arbitru: Matteo Trefoloni
Asistenţi: Alessandro Stagnoli, Renato Faverani (toţi din Italia)

Ora 21:45 (TVR 1)    Lituania - Franţa
Arbitri: Eric Braamhadr - Hans Ten Hoove, Berry Simons (toţi din Olanda)

Clasament
1. Serbia        4    3    0    1    9-3    9 p
2. Lituania      4    3    0    1    6-3    9 p
3. Franţa        3    1    1    1    5-6    4 p
4. Austria       4    1    1    2    5-7    4 p
5. România    3    1    1    1    3-5    4 p
6. Feroe         4    0    1    3    1-5    1 p

Etapa următoare. Miercuri 1 aprilie:
Ora 21:30 (Pro tv)    Austria - România
Ora 22:00     Franţa - Lituania

×
Subiecte în articol: sport