x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iar selectioner

Iar selectioner

de Mihai Igirosanu    |    29 Oct 2005   •   00:00
Iar selectioner

Conform unei informatii din presa araba, Anghel Iordanescu a semnat un contract cu federatia din Emiratele Arabe Unite, a carei echipa nationala o va antrena in urmatorii doi ani.

Actualmente sub contract cu echipa saudita Al-Ittihad, Iordanescu a ajuns la un acord cu oficialii forului de la Dubai, gasind intelegere si la conducerea echipei sale de club pentru rezilierea pe cale amiabila a intelegerii. La 5 noiembrie, la Amman, "Generalul" va conduce pe Al-Ittihad in returul Ligii Campionilor Asiei, in tur 1-1, dupa care urmeaza sa mearga la Dubai pentru a prelua, oficial, postul de selectioner al nationalei Emiratelor Arabe Unite.

ALEGERE. Antrenorul roman nu a fost singur pe lista conducatorilor din Emirate. Agentia "Gulfnews" dezvaluie ca tehnicianul care a fost cel mai aproape de preluarea postului, germanul Edward Geyer, nu a fost lasat sa plece de la clubul sau, Al Nasr. Un alt candidat, olandezul Sef Vergoossen, de la Al Jazira, a declinat oferta in ultimul moment. "Oficialii federatiei sustin ca antrenorul roman Anghel Iordanescu a semnat deja contractul si va prelua postul imediat dupa returul finalei Ligii Campionilor", noteaza "Gulfnews".

EXPERIENTA. Iordanescu va fi la cea de-a treia experienta ca selectioner, dupa ce a fost, in doua mandate, pe banca nationalei Romaniei si un sezon pe cea a Greciei. In zona Golfului, Generalul a pregatit trei echipe, Al-Hilal, Al-Ain si, acum, Al-Ittihad, toate trei din campionatul Arabiei Saudite.

DEBUT CU BRAZILIA
Daca toate formalitatile vor decurge rapid, Iordanescu are sansa de a sta pe banca tehnica a nationalei Emiratelor in cel mai important meci amical din istoria acesteia. La 7 noiembrie, la "Zayed Sports Centre" din Dubai, urmeaza sa soseasca insasi campioana mondiala en-titre, Brazilia, care va evolua intr-o partida de pregatire considerata eveniment national si va fi urmarita de milioane de telespectatori. Generalul va consulta lista jucatorilor alesi pentru aceasta intalnire cu doar o zi inaintea meciului. Fotbalistii selectionati vor efectua o saptamana de pregatire inainte de a da piept cu brazilienii. Fotbalistii vor fi selectionati de cativa specialisti ai federatiei de la Dubai, care il vor informa apoi in detaliu pe Iordanescu.
×
Subiecte în articol: sport