x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Între Rednic şi Bölöni

Între Rednic şi Bölöni

de Daniel Stan    |    Marius Mihalcea    |    24 Apr 2008   •   00:00
Între Rednic şi Bölöni


Chiar dacă Mircea Rednic urmează să preia din vară conducerea tehnică a echipei, acţionarii grupării din “Ştefan cel Mare” nu au renunţat complet la ideea de a-l aduce în “Groapă” pe Ladislau Bölöni.

DINAMO - Numele viitorului antrenor naşte controverse


Chiar dacă Mircea Rednic urmează să preia din vară conducerea tehnică a echipei, acţionarii grupării din “Ştefan cel Mare” nu au renunţat complet la ideea de a-l aduce în “Groapă” pe Ladislau Bölöni.

 

Singurul impediment în calea numirii lui Bölöni este salariul de 800.000 de euro pe sezon pe care îl solicită tehnicianul, considerat mult prea mare de acţionarii lui Dinamo. Pe de altă parte însă, doi dintre acţionarii grupării din “Ştefan cel Mare”, Dragoş Săvulescu şi Florian Walter, nu-l văd deloc cu ochi buni pe Rednic, asupra caracterului “Puriului” aceştia avînd cele mai mari suspiciuni. De altfel, pentru că nu s-au pus încă de acord în privinţa instalării lui Rednic la cîrma echipei, oficialii “roş-albilor” nu s-au grăbit să înregistreze nici contractul pe doi ani al acestuia la Liga Profesionistă de Fotbal.

 

DISCUŢII. Fervent susţinător al lui Rednic, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Nicolae Badea, va încerca în aceste zile să-i convingă pe ceilalţi acţionari că antrenorul care i-a adus lui Dinamo ultimul titlu de campioană este totuşi cea mai potrivită soluţie, atît de natură financiară, cît şi tehnică. Misiunea lui Badea nu se anunţă însă deloc uşoară, în condiţiile în care cei mai aprigi contestatari ai lui Rednic par dispuşi chiar să scoată din buzunar mai mulţi bani pentru a-i satisface pretenţiile financiare ale lui Bölöni. Şi aici însă intervine o problemă, fiindcă fostul selecţioner al României doreşte să i se asigure, pe lîngă salariu, o primă de 200.000 de euro net în situaţia în care o va duce pe Dinamo în premieră în grupele Ligii Campionilor, dar, în primul rînd, un buget consistent pentru transferuri.

Din cîte se pare, acţionarii urmau să aibă prima rundă de discuţii pe marginea acestui subiect aseară, după încheierea partidei cu Universitatea Craiova, în funcţie de rezultatul final al acestei dispute Badea intenţionînd să-i propună lui Rednic să preia echipa chiar din acest sezon.


“Sînt de rîs!”

 

Fosta glorie a “cîinilor” Ion Pîrcălab este de părere că, în acest moment, Dinamo a ajuns de rîsul lumii. “Nu ştiu dacă Dinamo mai poate bate pe cineva în acest moment. Este fără precedent, au ajuns de rîsul lumii, cu 21 de puncte pierdute pe teren propriu. Cine a mai pomenit în istoria lui Dinamo să ai obiectiv locul 6 sau, mă rog, un loc de UEFA?”, a declarat cel poreclit “Săgeata Carpaţilor”. Acesta a mai adăugat: “Dacă jumătate din punctele pierdute acasă le cîştigam, eram campioni”.


 

Fără vină?

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, neagă faptul că ar fi intrat în cabina arbitrilor la finele partidei cu Unirea Urziceni. “Este adevărat, am fost la vreo 20 de minute să reproşez fotbaliştilor maniera de joc, dar nu am avut treabă cu arbitrii”, a spus oficialul dinamoviştilor. Şeful CCA, Gheorghe Constantin, a  precizat: “Din cîte am aflat eu, Borcea a avut o reacţie nervoasă la adresa echipei sale, dar nu ar fi intrat în cabina arbitrilor”.


×
Subiecte în articol: sport dinamo rednic