x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport In spatele usilor inchise

In spatele usilor inchise

de Vlad Ionescu    |    04 Aug 2008   •   00:00
In spatele usilor inchise

JOCURILE OLIMPICE ● Gimnastele se pregatesc cite cinci ore pe zi
In 2004, la Atena, Catalina Ponor si colegele sale au facut ca tricolorul sa se inalte de patru ori pe cel mai inalt catarg. La Beijing, obiectivele sint mai modeste, doar doua medalii.



JOCURILE OLIMPICE ● Gimnastele se pregătesc cîte cinci ore pe zi
În 2004, la Atena, Cătălina Ponor şi colegele sale au făcut ca tricolorul să se înalţe de patru ori pe cel mai înalt catarg. La Beijing, obiectivele sînt mai modeste, doar două medalii.

Pentru Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan şi pentru celelalte fete din echipa de gimnastică a României, cvasidebutante la JO, timpul rămas pînă la startul concursului se scurge greu. În general sînt programate cîte două antrenamente pe zi, unul dimineaţa, de trei ore, celălalt după-amiază, de două ore, dar locaţiile diferă. "Sînt trei săli, dintre care una este chiar sala de încălzire de la National Indoor Stadium, unde va avea loc competiţia. Toate sînt superutilate, iar oamenii sînt foarte amabili. Nu avem de ce să ne plîngem. Acum lucrăm la adaptare. Mai sînt mici oscilaţii la execuţii, dar nu-mi fac probleme", ne-a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

ADVERSARE.
De obicei, româncele se antrenează alături de echipa Italiei, care este condusă de fosta campioană mondială absolută de acum doi ani, Vanessa Ferrari, dar şi de sportive individuale din Spania sau din Venezuela. În ceea ce priveşte contracandidatele la medalii, Forminte nu le-a văzut încă la lucru pe chinezoaice, pe americance şi pe rusoaice. Primele se pregătesc într-o altă sală, iar celelalte abia au ajuns la Beijing. De altfel, tehnicianul nici nu pare prea interesat să-şi spioneze adversarele, principala sa preocupare fiind să-şi ferească elevele de accidentări. Unele fete resimt uşoare dureri, lucru normal într-un sport ca gimnastica, dar problemele vor fi remediate pînă la ora concursului.

REŢINERE.
Cînd vine vorba despre şansele noastre la medalii, coordonatorul lotului feminin devine mult mai reţinut: "Personal, nu mi-am propus nimic la această Olimpiadă, de aceea nici nu resimt vreo presiune. Sper să-mi îndeplinesc obiectivele, adică să cucerim două medalii. Lumea trebuie să înţeleagă că acum patru ani, la Atena, am avut o cu totul altă echipă, exista un alt cod de punctaj. Lucrurile s-au schimbat de atunci. Normal că mi-aş dori să continuăm tradiţia. Dar, avînd doar şapte gimnaste valide, este foarte greu să te baţi cu marile puteri. Este clar că România se află acolo, în zona podiumului. Ce culoare vor avea medaliile noastre depinde şi de forma de moment. Aştept ca fetele să-şi facă exerciţiile corect. Concursul de calificare este extrem de important, pentru că de el depinde totul. Aici se vor decide finalistele la individual compus şi la aparate". Dialogul se încheie, pentru că gimnastele au intrat deja în sală. Nicolae Forminte le urmează, iar în spatele său uşa se închide brusc. În afară de sportivi, acolo nu are nimeni voie să intre.

×
Subiecte în articol: sport