x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încă se mai joacă oină / A început ediţia 110 a Campionatului Naţional Şcolar

Încă se mai joacă oină / A început ediţia 110 a Campionatului Naţional Şcolar

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Apr 2009   •   00:00
Încă se mai joacă oină /  A început ediţia 110 a Campionatului Naţional Şcolar

Baia Mare găzduieşte etapa finală a Campionatului Naţional Şcolar de oină pentru echipe de gimnaziu. Competiţia se desfăşoară în perioada 24-25 aprilie 2009. Oina este singurul sport naţional din România. Prima ediţie a unui campionat naţional şcolar de oină a avut loc în urmă cu 110 ani. De atunci, acest gen de competiţie se desfăşoară neîntrerupt.



La ceremonia de deschidere a competiţiei au participat şi prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, ambii foşti jucători de oină. Lovitura inaugurală a fost dată de Mircea Man.

Meciurile au loc pe Terenul de Atletism din Baia Mare (lângă Sala Sporturilor "Lascăr Pană") şi sunt arbitrate de Vasile Borodi (preşedintele Comisiei Naţionale a Federaţiei Române de Oină), Bobi Moja şi Vlad Maur. Intrarea spectatorilor este liberă - în acest fel organizatorii speră că maramureşenii interesaţi de regulile şi modul de desfăşurare a oinei vor avea posibilitatea să ia contact cu sportul naţional al românilor.

Observator al Federaţiei Române de Oină (FRO) a fost desemnat maramureşeanul Călin Moje (vicepreşedinte FRO), iar din comisia de validare a rezultatelor fac parte Petre Şulea (vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Oină Maramureş), Viorel Bălin (membru al Asociaţiei Judeţene de Oină Maramureş), Sorin Nuţă şi Marius Groşan (ultimii doi, profesori de educaţie fizică specializaţi în jocul de oină). Meciurile se dispută după Regulamentul Federaţiei Române de Oină, în sistem "fiecare cu fiecare" (aşadar sunt opt etape). Mâine, sâmbătă, 25 aprilie, meciurile încep la ora 10 şi se desfăşoară în intervalele orare 10-13 şi 15-18, informează Agerpres.

Rezultatele primei etape:

1. Şcoala cu clasele I-VIII Ulmu (jud. Călăraşi) - Şcoala Generală "Lazăr Tâmpa" Almaş (jud. Arad): 15 - 4

2. Şcoala cu clasele I-VIII ,,Matei Basarab" Turnu Roşu (jud. Sibiu) - Şcoala Generală Ocniţa (jud. Dâmboviţa): 9 - 4

3. Şcoala Generală Nr. 191 Bucureşti - Şcoala Generală nr. 5 ,,Principesa Elena Bibescu" Bârlad (jud. Vaslui): 4 - 15

4. Şcoala Generală nr.6 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) - Şcoala cu clasele I-VIII Coruia (jud. Maramureş): 8 - 12



×
Subiecte în articol: sport scoala oina oin