x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Începe! Cine ia potul?

Începe! Cine ia potul?

de Marius Mihalcea    |    19 Feb 2010   •   00:00
Începe! Cine ia potul?
Sursa foto: /REUTERS

Returul stagiunii 2009-2010, care va începe astăzi, va fi mai aprig ca niciodată. Nu mai puţin de opt echipe vor să câştige titlul şi să umfle marele pot oferit de UEFA campioanei: 10 milioane de euro.



CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Steaua, toate cu câte 34 de puncte, FC Timişoara şi Rapid, ambele cu 31 de puncte, FC Vaslui, care are 30 de puncte, FC Braşov şi Dinamo, fiecare având 27 de puncte. Acestea sunt formaţiile care au ca obiectiv câştigarea celui mai echilibrat campionat din ultimii douăzeci de ani. O realizare pe care UEFA o răsplăteşte pe măsură. 10 milioane de euro net este suma minimă cu care se va alege viitoarea campioană a României. În acest context, când miza este atât de mare, ea depăşind lejer bugetul oricăreia dintre echipele enumerate, n-ar fi exclus să avem parte de încă o întrecere care să se desfăşoare în paralel cu cea oficială, dar în spatele cortinei. Fitilul a fost aprins deja, conducerea FRF, care a respins ferm varianta aducerii de arbitri străini, cum s-a întâmplat în prima parte a campionatului, fiind acuzată mai mult sau mai puţin voalat că ar face jocurile CFR-ului. Gruparea ardeleană este singura dintre cele implicate în lupta pentru titlu care a fost de acord ca în retur să se meargă exclusiv pe mâna brigăzilor autohtone.

INVESTIŢII MINIME
Chiar dacă se anunţă o luptă la baionetă, probabil până în ultimele secvenţe ale campionatului, atunci când a venit vorba despre achiziţii, finanţatorii celor opt formaţii care se vor bate pentru titlu n-au mai băgat mâna adânc în buzunare, ca în anii trecuţi. Cei mai mulţi s-au orientat către jucători liberi de contract şi care n-au avut pretenţii salariale peste plafonul stabilit de club. Cele mai importante transferuri în Liga 1 par să le fi făcut FC Vaslui, care a luat, printre alţii, doi internaţionali, pe stoperul bulgar Milanov şi pe atacantul hondurian Costly, şi FC Timişoara, bănăţenii lăudându-se cu Sepsi, Contra şi cu mijlocaşul slovac Kozak. În acelaşi timp, însă, gruparea viola i-a pierdut pe fraţii Karamian, ajunşi în curtea Stelei, şi pe Gigel Bucur, plecat la Kuban Krasnodar. Cel mai prost la acest capitol stă campioana en titre, Unirea Urziceni, care nu numai că nu a luat nici un jucător, dar i-a pierdut şi pe "studenţii" Dacian Varga şi Tibi Bălan.

Ploi şi ninsori
Deja foarte moi din cauza ninsorilor căzute din abundenţă de la începutul anului, terenurile formaţiilor care vor găzdui meciurile rundei a 18-a a Ligii 1 este de aşteptat să se prezinte în cele mai proaste condiţii la ora jocurilor. Prognoza meteo pentru acest sfârşit de săptămână nu este deloc îmbucurătoare, la Bucureşti, Urziceni şi la Bistriţa fiind anunţate precipitaţii sub formă de ploaie şi ploaie în averse, în timp ce la Galaţi, Iaşi, Mediaş, Braşov şi Târgu Jiu - ploi, ninsori şi ninsori în averse.

Toţi sunt încrezători

Cu mai puţin de 24 de ore până la startul returului, conducătorii formaţiilor din vârful ierarhiei sunt optimişti. "Sunt convins că luăm campionatul, pentru că Steaua are cel mai bun lot de când sunt eu la echipă", a declarat ieri finanţatorul Stelei, Gigi Becali. "Când am fost atacaţi foarte tare, am ieşit campioni! Aşa va fi şi acum!", a spus la sport.ro preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

LIGA 1, ETAPA 18

AZI

Ora 14:00, netelevizat
Oţelul - Curtea de Argeş
Arbitri: M. Drăgănescu - Fl. Păunescu,
D. Demetrescu

SĂMBĂTĂ
Ora 13:30, GSP TV
FC Braşov - Alba-Iulia
Arbitri: G. Ionescu - D. Mudura, R. Timar

Ora 15:15, Digi Sport
Gloria Bistriţa - FC Timişoara
Arbitri: A. Deaconu - S. Gheorghe, V. Urzică

Ora 19:00, Digi Sport
Poli Iaşi - Rapid
Arbitri: Ov. Haţegan - C. Savu,
L. Ciubotariu

Ora 20:30, Antena 1
Steaua - Ceahlăul
Arbitri: I. Kovacs - Ed. Dumitrescu,
N. Megheşan

DUMINICĂ
Ora 14:00, GSP TV
Gaz Metan - FC Vaslui
Arbitri: A. Tudor - A. Oniţă, I. Onicaş

Ora 16:00, GSP TV
Pandurii - Astra
Arbitri: R. Dumitru - B. Velicu,
Ad. Ghinguleac

Ora19:30, Digi Sport
Dinamo - U Craiova
Arbitri: A. Constantin - I. Popa,
S. Stoianof

LUNI

Ora 17:30, Digi Sport
Urziceni - CFR Cluj
Arbitri: M. Avram - Ad. Vidan,
Oct. Şovre

×
Subiecte în articol: sport