x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Începe fără arbitri străini

Începe fără arbitri străini

de Marius Mihalcea    |    17 Feb 2010   •   00:00
Începe fără arbitri străini
Sursa foto: /GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, le-a dat o veste proastă conducătorilor cluburilor din primul eşalon care militau pentru aducerea brigăzilor din străinătate şi în retur. În aşteptarea unei decizii privind oportunitatea amânării cu cel puţin o săptămână a startului returului, programat să înceapă în acest week-end, şefii grupărilor din Liga 1 şi-au luat deja gândul de la arbitrii străini.



"Nu vor mai fi arbitri străini, indiferent câte echipe vor sau nu asta. Indiferent ce spun unul sau altul dintre conducători, decizia a fost luată şi trebuie respectată. Când s-au adus arbitri străini era hotărârea Comitetului Executiv, care permitea acest lucru, dar acum, tot în baza unei decizii a Comitetului Executiv, nu se mai poate aşa ceva. Sunt unii mastodonţi care cred că pot ei să conducă fotbalul. Nu se poate. Arbitrii străini nu vor mai conduce pe teritoriul României decât meciuri internaţionale", a declarat ieri Mircea Sandu la GSP TV.

PUNCTE, BANI, NERVI

Dintre echipele care se bat la titlu, doar CFR Cluj este de acord cu această măsura, adoptată de Comitetul Executiv încă din noiembrie anul trecut, la recomandarea specială a Comisiei de Arbitri din cadrul UEFA. "La începutul campionatului s-a stabilit o modalitate de delegare a arbitrilor. Nu schimbi caii la jumătatea drumului! Nu e normal să se păstreze convenţia făcută la începutul campionatului? Dacă în tur au fost aduşi arbitri străini la unele meciuri, în retur de ce să nu fie la fel, mai ales că echipele s-au înţeles deja în acest sens?", a spus patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, pe aceeaşi poziţie situându-se constant în ultima vreme şi oficialii de la Steaua, Dinamo, Rapid, FC Timişoara şi de la Unirea Urziceni. Preşedintele Oţelului, Marius Stan, şi-ar dori şi el arbitri străini, chiar dacă echipa pe care o conduce nu este implicată în lupta pentru câştigarea campionatului, dar admite că acest lucru este imposibil de realizat în primul rând din cauza posibilităţilor financiare reduse ale grupării de la Dunăre: "Traversăm o perioadă de criză şi chiar nu ne permitem să achităm baremurile pentru aducerea de arbitri străini. Preferăm arbitri români, dar nu suntem masochişti să le suportăm greşelile! Comisia de Arbitri ar trebui să-şi crească un corp de arbitri credibil, pentru că valoare cred că au. Credibilitatea este capitolul la care stau prost arbitrii români. Greşelile arbitrilor ne costă puncte, bani şi nervi".

Azi se decide dacă se amână sau nu returul
Chiar dacă preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat în repetate rânduri că nu se pune problema amânării startului returului, programt să înceapă în acest week-end, o decizie finală în această privinţă se va lua astăzi, după ce membrii Ligii vor consulta încă o dată prognozele meteo pentru sfârşitul de săptămână. Dinamo a solicitat deja în scris ca returul să fie amânat cu o săptămână, fapt ce a stârnit nemulţumirea lui Adrian Mititelu, preşedintele Universităţii Craiova, adversara "câinilor" din runda a 18-a. "Nu sunt de acord cu amânarea, vreau să jucăm. Să pună mâna pe lopată şi să dea zăpada la o parte! Şi chiar dacă o să mai ningă puţin, până duminică terenul poate fi foarte bun de joc, mai ales că gazonul de pe «Dinamo» are un drenaj foarte bun. Nu poate fi mocirlă pe un teren care are drenajul bun", a afirmat oficialul Ştiinţei. Potrivit meteorologilor, în week-end va ploua în cele mai multe dintre oraşele care vor găzdui meciuri în cadrul etapei a 18-a. Dacă se va adeveri prognoza meteorologică, terenurile ar putea deveni adevărate orezării.

×
Subiecte în articol: sport