x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Incidente cu suporterii vecini

Incidente cu suporterii vecini

de Mircea Opris    |    19 Sep 2008   •   00:00
Incidente cu suporterii vecini

Suporterii sârbi au sărit la bătaie
Ziua de ieri nu a fost lipsita de incidente intre suporterii lui Poli Timisoara si mult mai recalcitrantii sarbi de la Partizan Belgard. In ciuda masurilor de securitate luate de autoritatile romane, atat la graita cat si in orasul de pe Bega, nu au lispit actele de violenta.



Suporterii sârbi au sărit la bătaie
Ziua de ieri nu a fost lipsita de incidente intre suporterii lui Poli Timisoara si mult mai recalcitrantii sarbi de la Partizan Belgard. In ciuda masurilor de securitate luate de autoritatile romane, atat la graita cat si in orasul de pe Bega, nu au lispit actele de violenta.

Violente cu "drugarii” sarbi

Ieri, in jurul orei 16 au început primele incidente în care au fost implicaţi suporterii sârbi ai echipei Partizan. Scandalul s-a petrecut în Piaţa 700 din Timişoara şi s-a soldat cu un suporter spitalizat. Conform amrtorilor oculari, în parcarea din piaţă au oprit două autocare pline cu suporteri sârbi. Aceştia au coborât şi au şi pornit scandalul, legandu-se de trecatorii din zona. Unul dintre cei atacaţi a fost mai puţin norocos şi a primit mai multe lovituri. Victima  a fost transportata la spital cu multiple leziuni. "Suporterii sârbi au coborât din autocar şi pur şi simplu l-au lovit pe primul om întâlnit. L-au dat cu capul de bordură iar timişoreanul a rămas întins pe jos. Nu au avut nici un motiv sa faca asta. Bineinteles ca in zona nu se afla nici un politist sau jandarm dar nici politia comunitara. La 20 de metri exista si sectie de politie, dar nu a aparut nici un politist la timp”, au declarat cei care au vazut incidentul. Din fericire, oamenii aflaţi în zonă au intervenit şi au reuşit să oprească agresiunea. Imediat, la faţa locului au sosit două ambulanţe şi un echipaj de jandarmi. Se pare că timişoreanul lovit nu a mai fost găsit la faţa locului. Mai târziu, în Piaţa Operei s-au înregistrat alte incidente, un grup de suporteri sârbi aruncând cu o sticlă de bere după trecători dar nimeni nu a fost rănit.

Sârbii au luat cu asalt terasele timişorene

Peste 150 de suporteri ai echipei Partizan Belgrad au venit cu trenul să îşi susţină favoriţii în meciul din această seară cu FC Timişoara din Cupa UEFA. Aceştia au intrat în ţară cu un paşaport colectiv şi au fost minuţios controlaţi de poliţiştii de frontieră. Pentru a evita incidentele, jandarmii şi poliţiştii i-au aşteptat în Gara de Nord din Timişoara. Suporterii au scandat minute în şir pe peroanele gării, apoi au plecat către Centrul oraşului, unde s-au aşezat la terase, nu înainte de a-şi etala steagurile. Alte 25 - 30 de autocare cu suporteri din Serbia erau asteptate  la meciul de la Timisoara. Aceştia din urmă, îmbarcaţi în 30 de autocare, au fost reţinuţi în vama Jimbolia şi nu vor mai ajunge la Timişoara pentru că nu li s-a aprobat numărul de bilete şi au hotărât să se întoarcă în Serbia. Suporterilor sarbi li s-au adăugat mulţi localnici, etnici sârbi sau nu, suporteri ai echipei belgradene, echipa Partizan fiind extrem de populară şi iubită în oraşul de pe Bega. La meci paza a fost asigurată de peste 300 de jandarmi.

Masuri de securitate ineficiente

Autoritatie timisene s-au laudat inaintea meciului ca suporterii Partizan Belgrad, care au sosit la Timisoara, joi, pentru meciul de fotbal cu FC Timisoara, vor fi verificati inca de la intrarea in tara. Prefectul Ovidiu Draganescu s-a intalnit, miercuri, cu reprezentanti Jandarmieriei si cei ai Politiei de Frontiera, pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Concret, prefectul a spus ca suporterii sarbi vor fi verificati, inca din vama, daca au viza de intrare in tara noastra si daca au anumite obiecte contondente care pot fi aruncate pe stadion in timpul meciului de fotbal. in cazul in care vor fi gasite nereguli asupra vreunui suporter, acesta nu va fi lasat sa intre in Romania.

Ar mai fi insa un amanunt: "Speram sa nu isi faca rost de astfel de obiecte pe drumul dintre vama si Timisoara”, a declarat Ovidiu Draganescu. Pe de alta parte, reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai anuntat ca s-a anticipat ca vor  participa la aceasta partida de fotbal aproximativ 1 500 de suporteri sarbi.

Protest cu banderole violete pe braţe

La meciul cu Partizan Beograd, ultraşii FC Timişoara şi-au încurajat echipa favorită având pe braţe banderole violete. Asemănător cu greva japoneză, , cu banderole, protestul a fost doar un nou mod al suporterilor de a-şi arăta nemulţumirea faţă de deciziile Federaţiei Române de Fotbal şi de conflictul existent datorită patrimoniului clubului şi a utilizării culorilor alb-violete. Sloganul oficial folosit în cadrul protestului a fost "Dreptate pentru Poli”. În zilele următoare, acţiunea de protest va fi extinsă, toţi timişorenii care sunt alături de echipa fanion a oraşului având posibilitatea să primească asemenea banderole violete. Se doreşte realizarea a cel puţin 50 000 de asemene banderole care să fie împărţite tuturor celor doritori să ia parte la susţinerea echipei Poli Timişoara.

×
Subiecte în articol: sport suporterii