x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Indragostit de Bursa

Indragostit de Bursa

02 Iun 2004   •   00:00

Cand Gica Hagi a preluat banca tehnica a echipei Bursaspor, a adus cu el si patru jucatori romani. Bogdan Vintila, Iulian Miu, Ionel Ganea si Cornel Frasineanu au ajuns la gruparea turca in 2003 insa intre timp Ganea si Hagi au parasit Bursa.

VICENTIU NEAGOE, COSMIN SMOCHINA

REGRETE. Retrogradata in divizia secunda, Bursaspor nu si-a mai platit jucatorii de patru luni, dar situatia se pare ca va fi remediata imediat ce la carma echipei va fi instalat un nou presedinte. "Imi pare foarte rau ca am picat, chiar daca in ultimele etape am avut o serie foarte buna inregistrand cinci victorii consecutive. A fost un dezastru pentru oras si pentru fanaticii nostri suporteri" a declarat Cornel Frasineanu, unul dintre oamenii de baza ai echipei.

CONTRACT. "Frasi" mai are doi ani de contract cu gruparea turca, pentru care a marcat cinci goluri in aceasta editie de campionat. "Cu mine s-au purtat exemplar dandu-mi o locuinta intr-un cartier de lux din Bursa, Oulu Chadeessi, si o masina de serviciu Hyundai Accent. Din acest punct de vedere nu ma pot plange. Cu banii nu au fost probleme pana in momentul in care am retrogradat. Eu am un contract de 200.000 de dolari si nu cred ca vor fi probleme pentru ca am aflat ca presedinte a fost numit primarul din Bursa, recunoscut ca un fanatic suporter al verzilor.

VEDETA. "Din toate punctele de vedere sunt indragostit de acest oras. Oamenii sunt mari iubitori de fotbal, tin foarte mult la aceasta echipa si de foarte multe ori mi s-a intamplat sa vina la mine acasa ca sa-mi ceara un tricou sau un autograf. Viata este foarte frumoasa aici ca fotbalist si, daca ar fi dupa mine, nu as pleca niciodata", s-a destainuit Frasineanu, chiar daca dorul de casa il apasa.

Prieten cu toata lumea

Desi sunt foarte multi jucatori de alta nationalitate in echipa, "Frasi" nu a intampinat probleme de comunicare, reusind sa se inteleaga foarte bine cu colegii de echipa. "Aici antrenamentele sunt o adevarata placere. O prima regula este sa nu ne accidentam, adica suntem foarte atenti unii cu ceilalti. Coechipierii turci care in teren sunt foarte duri, la pregatire nici nu-i recunosti, asa cum nu ma recunosc nici pe mine deoarece am incasat doar cinci cartonase galbene in tot campionatul, dar mai ales ca nu am fost eliminat deloc", a declarat olteanul, care se intelege cu coechipierii in limba germana si franceza. "Cei mai buni prieteni ai mei sunt Vintila si slovenul Milan Osterc. Desi acesta din urma a fost "nasul" echipei nationale marcand golul victoriei Sloveniei in meciul de baraj cu Romania din preliminariile CM 2002, in viata de toate zilele este un super baiat. Il mai tachinez din cand in cand, dar niciodata nu se supara" a mai adaugat Frasineanu.

×
Subiecte în articol: sport