x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Mar 2008   •   00:00

BOX. Samuel Peter a devenit primul boxer din Nigeria care câştigă titlul mondial la categoria grea, versiunea WBC, în urma victoriei prin KO tehnic în repriza a şasea ob&a

BOX. Samuel Peter a devenit primul boxer din Nigeria care câştigă titlul mondial la categoria grea, versiunea WBC, în urma victoriei prin KO tehnic în repriza a şasea obţinută în faţa rusului Oleg Maskaev, cu prilejul unei gale care a avut loc la Cancun (Mexic). “Sunt cel mai bun greu din lume, pot să înving pe oricine”, a declarat Peter, care a bifat a 30-a victorie din carieră, faţă de o singură înfrângere. Următorul său adversar ar putea fi ucraineanul Vitali Klitschko, fratele lui Vladimir, care şi-a anunţat revenirea în activitatea competiţională.

 

HANDBAL. Echipa feminină Rulmentul Braşov a învins în deplasare cu scorul de 29-27 pe Krim Ljubljana (Slovenia) în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Cupelor, luând o opţiune importantă pentru calificarea în semifinale. Cele mai multe goluri în contul braşovencelor au fost marcate de Cristina Neagu (10) şi de Patricia Vizitiu (8). “Fetele mi-au făcut un cadou frumos de 8 Martie. Mă bucur că au învăţat să joace la rezultat”, a declarat antrenoarea Mariana Târcă. În Challenge Cup, Tomis Constanţa a dispus acasă de Dunărea Brăila, scor 25-23, însă oaspetele, care în minutul 53 conducea cu 23-20, a acuzat maniera de arbitraj. În competiţia similară masculină, UCM Reşiţa a mai făcut un pas în tentativa de a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut, reuşind să învingă în deplasare cu 31-29, pe Arkatron Minsk (Belarus). În schimb, Poli Timişoara a pierdut cu 32-22 meciul de la Lisabona, cu Benfica. Partidele retur se vor disputa la sfârşitul acestei săptămâni.

 

FIFA. Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat că forul mondial renunţă la folosirea balonului cu cip electronic şi a camerelor amplasate pe linia porţilor, urmând să experimenteze arbitrajul cu doi asistenţi suplimentari. “Au fost mai multe erori în timpul experimentelor. Apoi, din punct de vedere tehnic şi logistic, este foarte complicat de pus la punct acest sistem, care este şi foarte scump. Este cea mai bună soluţie şi datorită ei fotbalul va continua să progreseze. Nu trebuie să denaturăm jocul. În continuare, trebuie ca arbitrii să fie cei care iau deciziile”, a declarat Blatter, cu prilejul celei de-a 122-a Adunări Generale a International Board.

 

ÎNOT. Sportiva americană Hayley McGregory a stabilit un nou record mondial în proba de 50 m spate, cu timpul de 28 de secunde, cu ocazia unui concurs universitar desfăşurat la Austin. McGregory a reuşit această performanţă în primul schimb al ştafetei de 4x50 m liber. Precedentul record, 28 de secunde şi nouă sutimi, aparţinea din octombrie 2007 chinezoaicei Li Yang.

 

BULGARIA. Florentin Petre a înscris două goluri pentru ŢSKA Sofia, în meciul pe care aceasta l-a câştigat în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Belasica Petric, în etapa a 17-a a campionatului Bulgariei. Internaţionalul român a deschis scorul în minutul 24, şi tot el l-a majorat şase minute mai târziu. Fostul dinamovist a ajuns astfel la trei goluri în actuala ediţia de campionat, iar echipa sa conduce în clasament cu 45 de puncte. Pe locurile următoare se află Levski Sofia şi Lokomotiv Sofia, ambele cu câte 37 de puncte.

 

TENIS. Americanul Andy Roddick, cap de serie numărul 6, a câştigat turneul de la Dubai, dotat cu premii de 1,4 milioane de dolari. În finală, el l-a învins cu scorul de 6-7, 6-4, 6-2 pe spaniolul Feliciano Lopez. Pentru acest succes, al 25-lea din carieră şi al doilea din acest an, Roddick a primit 300 de puncte ATP şi un cec de 153.000 de dolari.

 

IRLANDA. Fostul mijlocaş al echipelor Arsenal Londra şi Juventus Torino, Liam Brady, a acceptat postul de antrenor secund al noului selecţioner al Irlandei, italianul Giovanni Trapattoni. Brady, care a mai colaborat cu Trapattoni pe vremea când era jucător la Juventus, a semnat un contract pe doi ani cu federaţia de la Dublin. Al doilea secund al echipei va fi Marco Tardelli, un alt fost fotbalist care a jucat la Juventus.

 

ITALIA. Mijlocaşul Sorin Paraschiv a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Rimini, l-a încheiat la egalitate, 0-0, pe teren propriu, cu Chievo Verona, în etapa a 29-a din Serie B. Într-o altă partidă, Piacenza, cu Bogdan Pătraşcu titular, a învins cu 1-0, acasă, pe Avellino. Rimini ocupă locul 7 în clasament, cu 47 de puncte, iar Piacenza pe locul 13, cu 33 de puncte.

 

BASCHET. Autor a 17 puncte în meciul Boston – Memphis, scor 119-89, Kevin Garnett a devenit al 32-lea jucător din istorie care a marcat peste 20.000 de puncte în NBA. Dintre jucătorii în activitate, doar patru au depăşit garaniţa de 20.000 de puncte: Shaquille O’Neal (26.008 p), Allen Iverson (22.460 p), Kobe Bryant (21.039 p) şi Kevin Garnett (20.010 p).

 

RUGBY. Echipa Scoţiei a învins cu scorul de 15-9 reprezentativa Angliei, într-un meci disputat la Edinbourgh şi contând pentru etapa a patra a Turneului celor Şase Naţiuni. Toate puncte oaspeţilor au fost marcate de uvertura Jonny Wilkinson (foto), din trei lovituri de pedeapsă, care a devenit astfel recordman absolut de puncte înscrise în meciurile internaţionale. Wilkinson a ajuns la 1.099 puncte, vechiul record aparţinându-i fostului internaţional galez Neil Jenkins, cu 1.090 puncte. Într-un alt joc, Ţara Galilor a învins în deplasare selecţionata Irlandei, cu scorul de 16-12. În clasament conduce Ţara Galilor cu 8 puncte, urmată de Irlanda, Franţa şi Anglia cu câte 4 puncte.

 

ATLETISM. După două zile de concurs, România nu a reuşit încă să câştige vreo medalie la Campionatele Mondiale în sală de la Valencia (Spania). Liliana Popescu a ocupat locul secund în seria sa la 1.500 metri, cu timpul de 4 minute, 6 secunde şi 68 de sutimi, calificându-se pentru finala care a avut loc aseară. Tot în ultimul act va concura şi Angela Moroşanu, la 400 de metri, care s-a clasat pe locul al treilea în semifinală, cu cel mai bun rezultat al ei din acest an, 52 de secunde şi 83 de sutimi. Pentru medalii va concura şi ştafeta feminină de 4x400 metri, probă în care, din cauza numărului redus de înscrieri, se va alerga direct finala.

×
Subiecte în articol: sport puncte