x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

08 Mar 2006   •   00:00

8 martie 2006

NOMINALIZARE. Canotoarea Elisabeta Lipa a fost nominalizata de Federatia Internationala de Canotaj, alaturi de alti patru sportivi, pentru acordarea Medaliei Thomas Keller, "cea mai importanta distinctie" in acest sport. Ceilalti canotori alesi sunt italianul Agostino Abbagnale, triplu campion olimpic, britanicul James Cracknell, campion olimpic la Sydney, estonianul Juri Jaanson si germanca Katrin Rutschow-Stomporowski, dubla campioana olimpica. Premiul este acordat pentru "cariera remarcabila in canotaj" si va fi decernat castigatorului, la data de 9 iulie, la Lucerna, in Elvetia.

BASCHET. Echipa nationala de baschet masculin, care va disputa in luna septembrie primele meciuri din preliminariile CE din 2007, va fi pregatita de antrenorul american Charles Brigham, care revine langa reprezentativa Romaniei dupa cinci ani. Tehnicianul american s-a mai aflat in staff-ul tehnic al reprezentativei Romaniei in vara anului 2001, cand antrenor principal era Mircea Vulc. Brigham va fi validat in functie la finalul acestei luni.

JUNIORI. Echipa nationala de fotbal Under 17 a Romaniei a fost invinsa ieri cu scorul de 3-0 (0-0) de reprezentativa similara a Ungariei, intr-un meci amical disputat la Nyiregihaza. Partida revansa se va disputa maine, de la ora 13:00, tot in localitatea Nyiregihaza.

AS ROMA. Andrea Pretti, impresarul italian al lui Cristi Chivu, a declarat pentru agentia Calciomercato ca fundasul roman nu se afla in tratative cu nici o echipa: "Nu avem contacte cu Milan si nici cu o alta formatie. Contractul lui Chivu este valabil pana in 2008 si nu este exclus sa fie prelungit". Totodata, Pretti a dezmintit zvonurile vehiculate de presa spaniola potrivit carora Chivu ar avea o clauza speciala in contract care i-ar da voie sa plece pentru o suma de circa 8 milioane de euro. "Cred ca totul se bazeaza doar pe regulamentele FIFA, care spun ca un jucator poate deveni liber daca plateste o indemnizatie clubului de care apartine. Regula exista, dar nu e asa simplu", spune Pretti.

HERTHA. Tehnicianul Falko Gotz a fost reconfirmat in functia de antrenor al echipei Hertha Berlin, in ciuda rezultatelor slabe din Bundesliga si a eliminarii din Cupa UEFA de catre Rapid Bucuresti, a anuntat managerul clubului, Dieter Honess. Hertha, locul 10 in Buldesliga dupa 24 de etape, nu a mai invins de 13 jocuri.

×
Subiecte în articol: sport