x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

02 Feb 2007   •   00:00
Din nou, Sergiu Radu decisiv
Sergiu Radu a marcat din nou pentru Energie Cottbus, in remiza inregistrata in deplasare, 1-1, cu SV Hamburg, in etapa a 19-a din campionatul Germaniei. Gazdele au deschis scorul prin Juan Pablo Sorin (’4), iar Sergiu Radu a restabilit egalitatea in minutul 9, dupa o pasa primita de la Vlad Munteanu. Cei doi romani au fost titulari la Cottbus, Munteanu fiind schimbat in minutul 66, dupa ce in minutul 57 primise si un cartonas galben.

Keseru, providential pentru Nantes in Cupa Frantei
Claudiu Keseru a calificat FC Nantes in sferturile Cupei Frantei, dupa ce a marcat unicul gol al meciului din optimi cu Lille. Romanul a intrat pe teren in minutul 115 si a inscris din lovitura libera in ultimul minut al prelungirilor. "Am fost omul potrivit la locul potrivit", a spus Keseru. GERMANIA. Tehnicianul Felix Magath, demis miercuri de Bayern München, va prelua formatia SV Hamburg, aflata pe ultimul loc in campionatul Germaniei. Clubul din Hamburg a anuntat ieri-dimineata ca renunta la serviciile antrenorului Thomas Doll, precizand ca va anunta numele succesorului acestuia pana sambata. Magath, care a fost inlocuit la Bayern de Ottmar Hitzfeld (foto), revine astfel la echipa pentru care a castigat, ca jucator, trei titluri, Cupa Campionilor Europeni si Cupa Cupelor, si pe care a mai antrenat-o in perioada 1995-1997.

JIUL. Antrenorul Marin Tudorache a declarat ca il va trimite in teren pe Damian Militaru doar in meciul cu Steaua, desi secundul echipei din Petrosani a afirmat ca si-ar dori sa evolueze, daca se poate, in toate partidele din retur. "Pe Militaru il pastrez doar pentru meciul cu Steaua, din ultima etapa de campionat. Vreau sa-l ajut sa faca 200 de partide in prima liga, pentru ca merita pe deplin. Pana atunci voi conta doar pe serviciile lui de antrenor secund", a spus Tudorache.

SPANIA. Cotidianul El Mundo Deportivo a facut un calcul conform caruia Real Madrid a platit 920.000 de euro pentru fiecare gol marcat de atacantul brazilian Ronaldo, care i-a mai costat pe "galactici" inca 500.000 de euro pentru fiecare partida jucata. "In cei patru ani si jumatate petrecuti pe Santiago Bernabeu, in Ronaldo au fost investiti 91 de milioane de euro. Acum, Real a primit doar 7,5 milioane de euro din transferul lui la AC Milan, dupa ce a refuzat 18 milioane de la acelasi club in vara trecuta. Adica nu a recuperat nici 10% din ceea ce a investit", a scris El Mundo Deportivo.

RUGBY. Antrenorul reprezentativei de rugby a Romaniei, Daniel Santamans, a anuntat ieri echipa de start pentru meciul cu Georgia, primul in editia 2007-2008 a Cupei Europene a Natiunilor. Jucatorii care vor evolua titulari cu Georgia sunt urmatorii: Balan, Tincu, Toderasc, Socol, Petre, Corodeanu, Macovei, Mersoiu, Sarbu, Tofan, Sauan, Gontineac, Brezoianu, Fercu, Vlaicu. Meciul Romania - Georgia va avea loc maine, de la ora 13:30, pe Stadionul Ghencea II, si va fi transmis in direct de TV Sport.

BASCHET. Un chinez cu o inaltime de 2,36 metri a devenit cel mai inalt baschetbalist profesionist din SUA, dupa ce a semnat un contract cu Maryland Nighthawks, echipa din American Basketball Association, considerata anticamera NBA. Sun Ming Ming, in varsta de 23 de ani, poate ajunge la cos fara sa sara, doar intinzand bratele. Ming are 160 de kilograme si poarta incaltaminte numarul 53.

ANGLIA. Arsenal s-a calificat in finala Cupei Ligii Angliei, dupa ce a invins pe teren propriu, scor 3-1 dupa prelungiri, pe Tottenham. Golurile au fost marcate de Adebayor (’77), Aliadiere (’105 - foto) si Rosicky (’112), respectiv Mido (’85). In partida-tur, scorul a fost egal, 2-2. In finala Cupei Ligii Angliei, care va avea loc la 25 februarie, Arsenal o va intalni pe Chelsea.

RAPID. Antrenorul Razvan Lucescu l-a contrazis pe George Copos, care a spus ca nu se impune transferul brazilianului Marcello in Giulesti. "Jucatorul are tehnica buna, viteza si ne-ar putea fi de folos. Cand am acceptat sa vina in probe nu am gandit mutarea in ideea de a aduce neaparat un titular, mai ales ca transferul n-ar costa aproape nimic, asa ca nu vad unde e problema din cauza careia unii nu mai pot dormi noaptea linistiti", a spus tehnicianul. Directorul tehnic, Grigore Sichitiu, i-a replicat la randul sau lui Copos: "Sa nu se uite ca toti jucatorii pe care i-am adus eu la Rapid, Lobont, Niculae, Pancu si Marinescu, au venit din esaloane inferioare, la vremea respectiva au fost contestati, iar apoi au ajuns in echipa nationala".

TENIS. Andrei Pavel a ratat calificarea in sferturile de finala ale turneului de la Delray Beach, dotat cu premii in valoare totala de 416.000 de dolari. Pavel a fost invins in al doilea meci din grupa, scor 6-3, 3-6, 6-2, de germanul Florian Mayer, dupa ce in partida inaugurala trecuse de rusul Igor Kunitin. Mayer, cap de serie numarul 5 al turneului, a castigat si in fata lui Kunitin si s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei.

CUPA ROMANIEI. Ieri s-au stabilit datele si orasele de disputare a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei-Timisoreana, care se vor juca intr-o singura mansa, pe terenuri neutre. Programul este urmatorul: Pandurii Tg. Jiu - FC National (28 februarie, Craiova, Stadion "Ion Oblemenco", ora 14:00), Poli Timisoara - Poli Iasi (28 februarie, Pitesti, ora 14:00), Rapid - FC Arges (28 februarie, Ploiesti, teren "Astra", ora 20:45, Antena 1 in direct) si Steaua - Otelul Galati (1 martie, Constanta, ora 20:45, Antena 1 in direct).

ITALIA. Echipa lui Cristi Chivu, AS Roma, s-a calificat pentru a treia oara consecutiv in finala Cupei Italiei, dupa ce a invins cu 3-1 pe AC Milan in mansa secunda a semifinalelor competitiei. Golulile Romei, la care Chivu a fost integralist, au fost marcate de Mancini (’8), Perrotta (’23) si Pizarro (’46), in timp ce golul oaspetilor a fost inscris de Gilardino (’18). In tur, cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 2-2. In finala care se va disputa la 18 aprilie si la 9 mai, AS Roma va juca cel mai probabil cu Inter Milano, care a invins cu 3-0 in prima mansa pe Sampdoria Genova.

ATLETISM. Fosta atleta Monica Iagar organizeaza in data de 9 februarie, la sala Rapid, cea de-a doua editie a competitiei atletice care ii poarta numele. La eveniment vor participa campionul mondial si detinatorul recordului lumii la saritura in inaltime, Javier Sotomayor, vicecampioana mondiala indoor, Blanka Vlasici, si presedintele FR de Atletism, Ilie Floroiu.
×
Subiecte în articol: sport finala