x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

17 Oct 2005   •   00:00

Blatter si Johansson sunt in Romania


Presedintele FIFA, Joseph Blatter (foto), si cel al UEFA, Lennart Johansson, au sosit aseara in Romania, la bordul unui avion particular, care a aterizat pe aeroportul Otopeni. Imediat dupa aceea, cei doi au fost primiti de presedintele FRF, Mircea Sandu, in Salonul Prezidential al aeroportului. Joseph Blatter si Lennart Johansson, alaturi de Marios Lefkaritis, membru al Comitetului Executiv al UEFA, dar si de alti directori de departamente ale FIFA, vor participa astazi la inaugurarea oficiala a Centrului National si a Academiei de Fotbal Mogosoaia.

AFRICA. Echipa marocana Raja Casablanca, antrenata de Alexandru Moldovan, a ratat calificarea in finala Ligii Campionilor Africii, dupa ce a pierdut, cu scorul de 0-1, meciul sustinut in compania formatiei tunisiene Etoile du Sahel, in mansa secunda a semifinalelor competitiei. In tur, victoria revenise tot formatiei tunisiene, cu 1-0.

HANDBAL. Dinamo Baumit Bucuresti a invins sambata, la Buzau, cu scorul de 28-24 (14-14), formatia slovaca Tatran Presov, obtinand astfel prima victorie in grupa F a Ligii Campionilor la handbal masculin. Cele mai multe goluri ale dinamovistilor au fost inscrise de Leonard Bibirig (8) si Bogdan Voica (5). Intr-un alt meci din grupa F, Veszprem (Ungaria) a invins, pe teren propriu, cu scorul de 31-29, formatia spaniola Ciudad Real. In urma acestor rezultate, clasamentul grupei F este urmatorul: 1. Veszprem - 6p, 2. Ciudad Real - 4p, 3. Dinamo - 2p, 4. Tatran Presov - 0p. In urmatorul meci, Dinamo va intalni, la 22 octombrie, formatia MKB Veszprem, din Ungaria.

CNR. Raliul Bucurestiului "Tiriac Auto" s-a incheiat ieri cu victoria campionului en-titre, Dan Gartofan (foto). Brasoveanul s-a apropiat la doua puncte de liderul Bogdan Marisca, nevoit sa abandoneze ieri pe proba speciala numarul 9, iar lupta pentru titlu se va transa in ultima etapa, in Harghita. Desfasurat in conditii meteo execrabile, primul raliu din istoria Capitalei i-a obligat pe multi dintre favoriti sa abandoneze. Pe lista "victimelor" s-au numarat Titi Aur, Dodo Pitigoi, Mihai Leu si Emanuel Ilina, care a suferit un accident foarte periculos in penultima proba. In Cupa Mitsubishi Evo, invingator a fost Daniel Ungur, care imparte acum fotoliul de lider cu Pitigoi.

FORMULA 1. Pilotul spaniol Fernando Alonso a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, ultima etapa a Campionatului Mondial, disputat ieri pe circuitul de la Shanghai. In urma acestei victorii, echipa Renault a reusit sa isi adjudece titlul mondial si la constructori, dupa cel de la piloti, adjudecat deja de Alonso. Clasamentele finale ale sezonului arata astfel: 1. Fernando Alonso - 133p, 2. Kimi Raikkonen - 112p, 3. Michael Schumacher - 62p (la piloti), si 1. Renault - 191p, 2. McLaren-Mercedes - 182p, 3. Ferrari - 100p (la constructori).

SCRIMA. Romania a ocupat locul 4 in clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de scrima care s-au desfasurat, in perioada 8-15 octombrie, la Leipzig. Sportivii romani au castigat doua medalii: una de aur (Mihai Covaliu, la sabie) si una de argint (echipa feminina de floreta).

×
Subiecte în articol: sport