x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

14 Oct 2005   •   00:00

La baraj am fi fost cap de serie

Echipa Romaniei ar fi fost cap de serie la barajul de calificare la Cupa Mondiala, daca s-ar fi clasat pe pozitia a doua in grupa 1. Romania ar fi devansat echipele nationale ale Norvegiei, Elvetiei si Slovaciei. Insa Cehia lui Bruckner a invins lejer, la Helsinki, nationala Finlandei, scor 3-0, si si-a asigurat accesul la baraj, avand si statutul de cap de serie. Ceilalti doi capi de serie sunt Spania si Turcia. O palida consolare: la tragerea la sorti pentru preliminariile CE 2008 din ianuarie 2006, Romania va fi plasata in urna a doua valorica.

LIBERIA. Rezultatele partiale de la alegerile prezidentiale din Liberia il plaseaza pe fostul international George Weah in frunte, cu 23,7% din voturi, in timp ce contracandidata sa, Ellen Johnson Sirleaf, a obtinut 14,9%, aceste rezultate fiind inregistrate dupa numararea a aproximativ 10% din totalul voturilor.

ASIA. Al Ittihad, formatia antrenata de Anghel Iordanescu, s-a calificat in finala Ligii Campionilor Asiei, dupa ce a invins, cu scorul de 2-0, pe Busan I’Park, din Coreea de Sud, in mansa retur a semifinalelor competitiei. In finala, "Generalul" va da piept cu fosta lui echipa, Al Ain, din Emiratele Arabe Unite.

FC ARGES. Fostul dinamovist Iulian Tames se antreneaza sub comanda lui Sorin Cartu, dupa ce a evoluat sub forma de imprumut la Alania Vladikavkaz. Pentru a semna cu formatia din Trivale, mijlocasul are nevoie de acordul lui Dinamo, club cu care se afla in continuare sub contract. "Am preferat sa vin aici pentru ca sunt mai aproape de casa. Dinamo vrea pentru mine 150.000 de dolari", a declarat Tames. (Andrei Nicolescu)

RALIU. Azi debuteaza, in premiera nationala, Raliul Bucurestiului "Tiriac Auto", penultima etapa a sezonului in Campionatul National de Raliuri. La ora 18:00, in Piata Revolutiei, vor fi prezentate echipajele, urmand ca raliul sa debuteze maine, incepand cu ora 9:00, in aceeasi locatie. Desfasurata in imprejurimile Bucurestiului, in localitatile Tunari, Ciolpani, Stefanestii de Jos, traseul are o lungime de 430,1 km si 10 probe speciale. Raliul Bucurestiului "Tiriac Auto" ar putea fi decisiv si in desemnarea campionului national absolut, Bogdan Marisca avand nevoie de victorie pentru a-si asigura titlul cu o etapa inainte de final. Foarte important de urmarit va fi si Cupa Mitsubishi Evo, unde Alexandru Pitigoi, care concureaza pe Mitsubishi Evo VII (foto), isi poate adjudeca titlul, in cazul unei victorii.

TINERET. Programul meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2006, stabilit in urma tragerii la sorti efectuate ieri, la Nyon: Anglia - Franta, Serbia-Muntenegru - Croatia, Ucraina - Belgia, Rusia - Danemarca, Cehia - Germania, Slovenia - Olanda, Ungaria - Italia, Elvetia - Portugalia. Partidele sunt programate in sistem tur-retur, la 12 si la 16 noiembrie. Faza finala va avea loc in perioada 25 mai-6 iunie 2006, intr-o tara care va fi aleasa din cele opt formatii care vor obtine calificarea.
×
Subiecte în articol: sport