x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

11 Oct 2005   •   00:00

Covaliu, in semifinalele Cupei Mondiale

Romanul Mihai Covaliu s-a calificat ieri in semifinalele probei de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrima de la Leipzig. In sferturile de finala, Covaliu l-a invins pe ungurul Dmitri Lapkes, cu scorul de 15-7. Sportivul nostru trebuia sa dispute aseara tarziu semifinala cu ucraineanul Oleg Sturbabin, care a trecut in sferturi, cu scorul de 15-12, de ungurul Zsolt Nemcsik. In cealalta semifinala se intalnesc doi sportivi rusi, Stanislav Pozdniakov si Aleksei Iakimenko. (Sorin Anghel)

CUPA PRESEI. Jurnalul National a castigat vineri seara si cel de-al treilea meci jucat in Cupa Presei Smart la fotbal pe teren redus, 12-1 cu Telesport. Dupa un meci dominat de la un cap la altul, echipa noastra, pregatita de Florin Gongu, s-a impus prin golurile lui Mihai Igirosanu (4), Ovidiu Bindea (4), Gogu Gavriloff (2), Adrian Cristea si Sorin Dobrita. Au evoluat pe durata partidei Vicentiu Neagoe, Razvan Tuca, Ionut Paduraru si Gabriel Burlacu. Dupa trei meciuri, Jurnalul National este lider in Seria A a competitiei, cu 9 puncte, golaveraj 34-7.

CROS. Duminica a avut loc cea de-a VIII-a editie a Crosului Loteriei Romane, cea mai mare competitie sportiva de masa organizata in Bucuresti. Alaturi de cei 10.000 de participanti, la start s-au regasit personalitati marcante ale atletismului romanesc, precum Gabi Szabo, Violeta Beclea si Paula Ivan. Marele premiu a constat intr-un autoturism Dacia Logan la categoria Seniori (barbati si femei) si un autoturism Daewoo Matiz la categoria Juniori.

INEDIT. Un suedez care a castigat 122,8 milioane de coroane suedeze (16 milioane de dolari) la loterie vrea sa-l cumpere pe atacantul echipei Juventus Torino, Zlatan Ibrahimovici, pentru a evolua la o formatie din a doua divizie din Suedia, informeaza cotidianul britanic The Guardian. "Discutam posibilitatea de a-l cumpara pe Ibrahimovici pentru clubul Gute", a afirmat Tommy Wahlgren, purtatorul de cuvant al loteriei. Castigatorul marelui premiu are 36 de ani, este necasatorit si este suporter infocat al clubului din divizia secunda suedeza.

TVR. Directorul Departamentului Sport al TVR, Ioan Todan, este noul vicepresedinte al Grupei de Sport a Uniunii Europene de Radio-Televiziune (European Broadcasting Union - EBU). Acesta a fost ales in cadrul reuniunii EBU care a avut loc in cursul acestei saptamani, la Dublin, candidatura sa fiind sustinuta de tarile din centrul si din estul Europei si de cele mediteraneene. Ioan Todan a fost ales in aceasta functie la 6 octombrie 2005, chiar de ziua lui. Grupa de Sport a EBU poarta negocierile pentru drepturile de difuzare a Jocurilor Olimpice si a competitiilor europene si mondiale in numele tuturor membrilor sai, inclusiv TVR.
×
Subiecte în articol: sport