x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

06 Sep 2005   •   00:00

Mutu a ajutat nationala Angliei


Golurile lui Adrian Mutu contra Cehiei ar putea ajuta Anglia sa se califice direct la CM 2006, chiar daca termina pe locul 2 in grupa a VI-a. "Mutu, atacantul roman care a facut de rusine fotbalul englez si pe care multi membri ai FA ar dori sa-l vada inca suspendat, a impins Anglia foarte aproape de faza finala", scrie Daily Telegraph. Daca englezii ar invinge Irlanda de Nord si Austria, dar ar pierde ultimul joc cu Polonia, ar termina pe 2. La CM merg direct si cele mai bine clasate doua echipe de pe pozitiile secunde, iar Anglia ar fi una dintre ele.

STEAUA. Un bilet la meciul-tur cu Valerenga, care va avea loc la 15 septembrie, pe stadionul Ullevaal din Oslo, va costa intre 15 si 28 de euro. Pretul tichetelor pentru suporterii romani, care vor sta la peluza a doua, este de 125 de coroane sau 15 euro. Meciul-retur dintre Steaua si Valerenga, care se va disputa la 29 septembrie, la Bucuresti, va fi condus de o brigada din Portugalia, cu Joao Francisco Lopes Ferreira la centru, ajutat de asistentii Jose Manuel Silva Cardinal si Serafim Baia Nogueira.

CALIFICATE. Echipa nationala a Ghanei si-a asigurat participarea la Cupa Mondiala din 2006, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, reprezentativa Ugandei, intr-un meci din grupa a II-a de calificare a zonei Africii. Ghanezii au beneficiat si de infrangerea suferita in deplasare de selectionata Africii de Sud, cu scorul de 1-3, in fata nationalei statului Burkina Faso. O alta echipa care si-a asigurat prezenta la CM este Brazilia, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa statului Chile. Din zona sud-americana mai este calificata Argentina.

GERMANIA. Cotidianul Bild ii ironizeaza pe fotbalistii din nationala Germaniei, dupa infrangerea suferita in Slovacia, scor 0-2. Dupa meci, selectionerul Jurgen Klinsmann declarase ca formatia sa isi doreste sa devina campioana mondiala anul viitor, cand Germania va fi gazda CM. Bild ironizeaza declaratia lui Klinsmann, propunand o serie de sporturi in care fotbalistii germani ar putea deveni campioni mondiali: "Owomoyela ar trebui sa incerce windsurfing, pentru ca ii place sa navigheze fara rost pe dreapta, pe unde il duce vantul. Asamoah e bun la gimnastica artistica. Cand e mingea in aer, el face tumbe pe teren. Klose ar trebui sa se apuce de softball. Este foarte moale si iubeste sporturile fara contact fizic".

PENALIZARE. Echipa nationala de tineret a Scotiei a fost penalizata la masa verde cu pierderea meciului in fata reprezentativei Italiei cu 0-3, deoarece a folosit un jucator suspendat, in preliminariile CE din 2006. La scotieni a jucat, timp de 90 de minute, mijlocasul Steve Whittaker, desi acesta era suspendat dupa cartonasele galbene primite in partidele cu Moldova si Belarus. Meciul dintre Scotia si Italia, disputat vineri, se incheiase la egalitate, scor 2-2.

×
Subiecte în articol: sport