x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

01 Sep 2005   •   00:00

Florin Soava va fi coechipier cu Barcauan

Florin Soava va fi imprumutat de formatia sa de club, Spartak Moscova, la Krylia Sovetov Samara, acolo unde a fost inregimentat de curand un alt roman, Cosmin Barcauan, "gonit" de Mircea Lucescu de la Sahtior. Satul sa tot fie rezerva, fostul rapidist a acceptat fara ezitare mutarea pe un an de zile, urmand sa primeasca acelasi salariu. Soava a renuntat sa mai raspunda convocarilor la echipa nationala dupa meciul pierdut, scor 1-0, de echipa nationala impotriva Cehiei, la Praga, in toamna anului trecut. (Sorin Anghel)

MARADONA. Parlamentul local din Santa Rosa, capitala provinciei Pampa, a decis in unanimitate sa numeasca una din strazile sale dupa numele fostului fotbalist Diego Armando Maradona. Propunerea a fost formulata de unul dintre locuitorii orasului in anul 2003. De asemenea, Parlamentul a decis sa numeasca una din strazile din Santa Rosa dupa numele unui alt fost sportiv argentinian, Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion mondial de Formula 1, decedat la 17 iulie 1995.

EVERTON. Suporterii adversarei lui Dinamo din primul tur al Cupei UEFA vor sa ofere ajutoare copiilor orfani din Romania cu ocazia venirii la Bucuresti, se arata pe un site al fanilor englezi, nsno.co.uk. "Bucurestiul este un oras a carui principala imagine care ne vine in minte este cea a miilor de copii orfani care au fost ascunsi de fostul regim comunist. Acesti copii au trait intr-o saracie lucie, in conditii teribile. De aceea vrem sa ajutam. Se vrea realizarea unui punct de colectare la aeroportul din Bucuresti, unde, daca doresc, suporterii care vor veni in Romania pot dona orice obiect pentru cei mai putin norocosi decat ei", se arata pe site-ul fanilor.

RAPID. Comisia de Disciplina a FRF a decis sanctionarea clubului giulestean cu avertisment si amenda de 87 de milioane de lei vechi in urma incidentelor provocate de suporteri pe Stadionul Cotroceni, la meciul cu FC National, din etapa a treia. De asemenea, antrenorul secund al Rapidului, Marian Rada, a fost suspendat doua etape si amendat cu 15 milioane de lei dupa incidentul cu Viorel Moldovan din etapa trecuta.

CANOTAJ. Echipajul feminin de dublu rame al Romaniei, format din Rodica Florea si Simona Strambeschi, s-a calificat in finala Campionatelor Mondiale de canotaj de la Gifu, dupa ce s-a clasat pe primul loc in recalificari, cu timpul de 6 minute, 58 secunde, 21 sutimi.

TENIS. Andrei Pavel si Victor Hanescu au fost eliminati in primul tur la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Pavel a fost invins de britanicul Andy Murray, care l-a invins cu scorul de 6-3, 3-6, 3-6, 6-1, 6-4 . Hanescu a abandonat in setul patru al meciului cu spaniolul Albert Montanes la scorul de 6-4, 3-6, 6-3, 2-1 pentru spaniol. Pentru prezenta in primul tur la US Open, Pavel si Hanescu vor primi cate un punct ATP si cate un cec in valoare de 15.000 de dolari.
×
Subiecte în articol: sport