x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

15 Aug 2005   •   00:00
FRANTA. Rennes a suferit sambata a treia infrangere consecutiva in Ligue 1, de la inceputul acestui sezon. Echipa pregatita de Ladislau Bölöni a pierdut, 0-4, pe terenul lui Le Mans. Din minutul 10, Rennes a evoluat insa in inferioritare, Monterrubio fiind eliminat pentru hent in careu. Intr-o alta partida din etapa a 3-a, FC Nantes a fost invinsa, pe teren propriu, 0-2 in fata lui Ajaccio. Claudiu Keseru este accidentat si nu a facut parte din lotul "canarilor" pentru acest meci.

JUVENTUS. Pavel Nedved spune ca Adrian Mutu se poate descurca si pe postul de mijlocas stanga, dar crede ca romanul se simte mai bine in atac, acolo unde evolueaza de obicei. "A aratat ca poate juca bine si in acest rol, chiar daca el, ca atacant, cred ca ar prefera sa evolueze in avanposturi. Eu, unul, joc mai mult ca mijlocas, mai putin aproape de atacanti, dar ma simt bine asa", a spus Nedved. Cehul a adaugat ca in urmatoarele zile va lua o decizie in ceea ce priveste revenirea la in nationala: "Selectionerul Karel Bruckner imi cere de multa vreme sa revin, dar trebuie sa simt si eu asta si, sincer, deocamdata nu stiu ce voi face".

ATLETISM. Constantina Tomescu a castigat medalia de bronz in proba de maraton din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Helsinki. Atleta romana a fost cronometrata cu timpul de 2h23’19’’, fiind devansata de englezoiaca Paula Radcliffe (2h20’57’’) si de Catherine Ndereba din Kenya (2h22’01’’). In aceeasi proba, Aurica Buia a terminat pe locul 21. Medalia obtinuta de Constantina Tomescu este a doua a delegatiei Romaniei la actuala editie a CM, dupa cea cucerita de Marian Oprea la triplusalt.

UCRAINA. Sahtior Donetk si Dinamo Kiev s-au calificat fara probleme in 16-imile de finala ale Cupei Ucrainei. Echipa lui Mircea Lucescu a invins cu 5-2 pe Desna Kojemiacenko, insa nici unul din cei 4 romani ai "minerilor", Stoican, Barcauan, Rat si Marica nu a facut parte din lot. La randul ei, Dinamo Kiev, cu Florin Cernat titular, dar fara Ghioane si Irimia, a castigat cu 5-0 in fata formatiei Krystal. Volin Lutk, echipa lui Buta si Schumacher, a invins cu 4-1 pe Ciornohora Kotsabiuk, iar Metalurg Donetk, la care evolueaza Aliuta si Florea, a eliminat pe Molnia. Florin Parvu a debutat cu gol la Stal Alcevsk, in meciul cu Energhia Pivdenukrainsk, scor 5-1.

CHELSEA. Jose Mourinho recunoaste ca in viata exista lucruri mai importante decat fotbalul si crede ca, daca nu ar fi devenit antrenor, ar fi continuat sa lucreze cu copiii handicapati. "Daca nu as fi fost implicat in fotbal, as fi facut ceea ce faceam inainte: as fi lucrat cu copiii handicapati. Am facut acest lucru timp de trei ani, la Setubal. De la ora 8:00 la 14:00 lucram cu copiii, iar seara antrenam echipa de tineret a Vitoriei Setubal. Cand vezi oameni cu probleme reale, de exemplu un copil care nu poate sa mearga, iar apoi lucrezi cu acel copil timp de doi ani si vezi ca, dupa aceasta perioada, el poate sa urce scarile, este o mare victorie", a spus Mourinho.

GERMANIA. "Reghecampf salveaza Alemannia Aachen", a titrat publicatia Aachener Zeitung, dupa ce jucatorul roman a inscris golul victoriei formatiei sale in ultimul minut al partidei cu SC Karlsruhe, scor 2-1, din etapa a doua a ligii secunde germane. Laurentiu Reghecampf a afirmat ca reusita sa, prima de la transferul la Alemannia Aachen, este foarte importanta, mai ales avand in vedere forma slaba in care s-a aflat la inceputul sezonului.

×
Subiecte în articol: sport