x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

13 Aug 2005   •   00:00

Vintila a fost exclus de la FC Arges

Sorin Cartu a trecut la masuri dure, cu toate ca din acest campionat nu s-a scurs decat o singura etapa. Primul care a avut de suferit de pe urma infrangerii cu campioana a fost portarul Bogdan Vintila, care ieri a fost exclus din lot pe o perioada nedeterminata. El nu a fost oprit in lotul largit cu care FC Arges va aborda maine partida cu Rapid, rezerva lui Stefan Preda urmand sa fie Ionut Bosneag. Cartu i-a reprosat lui Vintila doua greseli la golul lui Dica: asezarea proasta a zidului si plonjonul pe linia portii. (Andrei Nicolescu)

TINERET. Antrenorul reprezentativei de tineret, Florin Marin, a anuntat numele celor 19 fotbalisti convocati pentru amicalul cu Israel, care se va disputa marti, de la ora 20:00, la Mogosoaia. In cantonamentul de la Urziceni vor intra urmatorii jucatori: Hutan (Serif) si Minca (Rapid) - portari; S. Radoi (Poli Timisoara), M. Constantin, Stancu (Rapid), Goian, Moti (Dinamo) si Nesu (Steaua) - fundasi; Prepelita (FC Arges), Herea (FC National), Izvoreanu (Otelul), Vasilache (Rapid), Zicu (Dinamo) si Florescu (Serif) - mijlocasi; Nicolita (Steaua), Burdujan (Rapid), Marica (Sahtior), Curelea (Sportul) si Keseru (FC Nantes) - atacanti. Partida va fi arbitrata de Sebastian Coltescu.

FORMALITATE. Gloria Bistrita a apelat la mica publicitate pentru a legitima noi jucatori. "AFC Gloria 1922 angajeaza cu contract de munca trei fotbalisti profesionisti pentru lotul divizionar A", este textul anuntului publicat ieri intr-un ziar local. Presedintele Jean Padureanu spune insa ca publicarea unui astfel de anunt reprezinta o simpla formalitate, pentru ca fotbalistii straini, care sunt legitimati la club, sa poata evolua. "Asa ne impun normele, sa anuntam posturile pentru care angajam straini, iar noi, la Gloria, avem doi sarbi si un armean. Nu ne lipsesc jucatori si in nici un caz nu-i cautam la mica publicitate."

EXPERIENTA. Antrenorul Bernd Schuster este multumit ca-l va avea pe Cosmin Contra in echipa si apreciaza ca experienta fundasului roman va fi foarte importanta pentru Getafe. "Contra este un transfer foarte bun, pentru ca, pe langa faptul ca este un jucator de clasa, el are si o experienta extrem de importanta pentru noi", a spus Schuster. Contra, care va fi coechipier cu Gheorghe Craioveanu, a fost imprumutat de Atletico Madrid la Getafe pentru un sezon.

ATLETISM. Marian Oprea a castigat medalia de bronz in proba de triplusalt la Campionatele Mondiale de Atletism de la Helsinki. Cu o performanta de 17,40 metri obtinuta la ultima saritura, atletul roman, care a concurat accidentat, cu infiltratii la calcai, a fost devansat de americanul Walter Davis (17,57) si de cubanezul Yoandri Betanzos (17,42). Medalia obtinuta de Marian Oprea este prima pentru Romania in probele masculine, in cele noua editii ale Campionatelor Mondiale in aer liber desfasurate pana in prezent. De asemenea, a fost si prima medalie a delegatiei Romaniei la actuala editie a CM. "Sunt multumit, dar si putin dezamagit, deoarece puteam mai mult", a spus Oprea, care va fi premiat de IAAF cu 20.000 de dolari. La aruncarea discului, Nicoleta Grasu a terminat finala pe locul 5. Aseara a avut loc finala la aruncarea ciocanului, unde era calificata si Mihaela Melinte.

TRANSFER. Adrian Ilie, 31 de ani, a semnat un contract pentru un sezon cu formatia belgiana Germinal Beerschot Anvers si se va alatura noilor sai coechipieri dupa ce va efectua vizita medicala. Germinal Beerschot va juca azi pe teren propriu impotriva lui Westerlo, in etapa a doua a campionatului Belgiei.

CAPITAN. Daniel Pancu a fost capitanul lui Besiktas in meciul castigat de turci cu 1-0 pe terenul lui Vaduz, in prima mansa a turului doi preliminar al Cupei UEFA. Jucatorul roman a fost ales lider al echipei de coechipierii sai, deoarece capitanii obisnuiti, Tayfur Havutcu, Sergen Yalcin si Ibrahim Uzulmez, se aflau pe lista rezervelor. Potrivit cotidianului Fanatik, romanul care a purtat pentru prima oara banderola de capitan la Besiktas a fost preferat altor jucatori, pentru ca stie bine limba turca, dar a avut o prestatie modesta.

×
Subiecte în articol: sport