x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info EURO 2008: Grupa A

Info EURO 2008: Grupa A

17 Iun 2008   •   00:00

Selecţionerul Luiz Felipe Scolari este nemulţumit nu atît de eşecul din meciul cu Elveţia, cît de faptul că jucătorii săi s-au umplut de cartonaşe galbene

Duminică

Elveţia – Portugalia       2-0
Hakan Yakin (’72, ’83)

Turcia – Cehia  3-2
Arda (’76), Nihat (’89, ’90)/Koller (’34),Plasil (’62)

Clasament
Portugalia         3          2          0          1          5-3       6p

Turcia   3          2          0          1          6-5       6p

Elveţia  3          1          0          2          3-3       3p

Cehia   3          1          0          2          4-6       3p


Meciuri jucate:

Elveţia – Cehia 0-1
Sverkos (’71)

Portugalia – Turcia        2-0
Pepe (’61), Raul Meireles (’90+2)

Cehia – Portugalia             1-3
Sionko (’17)/ Deco (’7), Ronaldo (’64), Quaresma (’90)

Elveţia – Turcia      1-2
Yakin (’32)/ Senturk (’57), Turan (’90+2)

 
PORTUGA­LIA. Selecţionerul Luiz Felipe Scolari este nemulţumit nu atît de eşecul din meciul cu Elveţia, cît de faptul că jucătorii săi s-au umplut de cartonaşe galbene. Paulo Ferreira, Ribeiro, Fernando Meira şi Miguel sînt cei patru fotbalişti avertizaţi în timpul partidei cu Elveţia, cărora li se mai adaugă Bosingwa, care a văzut cartonaşul galben la meciul cu Cehia.

 
CEHIA. Presa cehă deplînge eliminarea naţionalei antrenate de Karel Bruckner de la turneul final, considerînd că “se anunţă ani de foamete” la prima reprezentativă. “Ar fi ilogic să ne gîndim că echipa excepţională formată în jurul lui Pavel Nedved va fi înlocuită imediat cu alta”, scrie cotidianul Dnes, pentru care înfrîngerea în faţa Turciei înseamnă “sfîrşitul unei generaţii”.

 
ELVEŢIA. Selecţionerul Kobi Kuhn, care a condus pentru ultima oară “Nati”, duminică, în meciul cu Portugalia, a făcut un tur de onoare al stadionului din Basel la sfîrşitul partidei. Jucătorii şi staff-ul naţionalei elveţiene l-au însoţit pe tehnician, care a fost aclamat şi aplaudat de cei 40.000 de spectatori de pe Saint-Jacob’s Park. Kobi Kuhn va fi înlocuit după Euro 2008 cu Ottmar Hitzfeld.

 
TURCIA. Atacantul Nihat Kahveci a fost desemnat de UEFA jucătorul meciului cu Ce­hia. Nihat, care a fost integra­list, a mar­cat ultimele două goluri ale tur­cilor, adu­cînd calificarea “otomanilor” în sfer­­turi. “Am scris istorie şi vom con­tinua să scriem. A fost incredibil”, a de­cla­rat Nihat, care i-a invitat pe turci să iasă în stradă şi să se bucure.

×
Subiecte în articol: sport elvetia