x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info EURO - 9 iunie

Info EURO - 9 iunie

09 Iun 2008   •   00:00

Portarul naţionalei Portugaliei, Quim, s-a accidentat la antrenamentul de vineri şi va rata turneul final al Campionatului European.

Grupa A

Sîmbătă:

Elveţia – Cehia 0-1

Sverkos (’71)

 

Portugalia – Turcia 2-0

Pepe (’61), Raul Meireles (’90+2)

 

Clasament

Portugalia 1 1 0 0 2-0 3p

Cehia 1 1 0 0 1-0 3p

Elveţia 1 0 0 1 0-1 0p

Turcia 1 0 0 1 0-2 0p

 

 

Urmează

11 iunie:19:00 Geneva

Cehia – Portugalia

 

21:45 Basel

Elveţia – Turcia

 

15 iunie: 21:45 Basel

Elveţia – Portugalia

 

21:45 Geneva

Turcia – Cehia


PORTUGALIA. Portarul naţionalei Portugaliei, Quim, s-a accidentat la antrenamentul de vineri şi va rata turneul final al Campionatului European. Quim a suferit o fractură la mîna dreaptă. “Accidentarea nu este foarte gra­vă, dar îl incomodează pe jucător, care va trebui înlocuit”, a spus medicul portughezilor, Henrique Jones. Înlocuitorul lui Quim va fi ales dintre Ricardo şi Rui Patricio.

 


CEHIA. Mai puţin cunoscut publicului larg, echipierul for­maţiei Banik Ostrava, Vaclav Sverkos, a spus la finalul partidei cîştigate de Cehia în faţa Elveţiei prin golul înscris de el că “sînt în al nouălea cer. Sînt foarte fericit că am mar­cat şi cred că şi coechipierii mei ar trebui să fie, pentru că elve­ţienii au fost un pic mai buni decît noi”.

 


ELVEŢIA. Accidentat la genun­chiul stîng în minutul 43 al confrun­tă­rii cu Cehia, căpita­nul Elveţiei, atacantul Alexander Frei, nu va mai juca nici un minut la acest Campionat European, urmînd a absenta de pe gazon o perioadă de cinci săptămîni. În urma RMN-ului efectuat la spitalul din Basel s-a stabilit că Frei a suferit o leziune a ligamentelor interne ale piciorului stîng.


TURCIA. După înfrîngerea suferită de Turcia în faţa Cehiei în meciul de debut la turneul final, 0-2, selecţionerul otomanilor, Fatih Terim, se gîndeşte să abordeze următorul joc, cel cu Elveţia, cu o formulă mult mai ofensivă. “Scopul nostru în meciul cu Elveţia va fi să atacăm, fiindcă nu mai avem alte opţiuni. Dacă nu cîşti­găm cu Elveţia, plecăm aproape sigur acasă”, a spus Terim.


Grupa B:

Ieri:

19:00 Viena

Austria – Croaţia

 

20:45 Klagenfurt

Germania – Polonia

 

Clasament

Austria 0 0 0 0 0-0 0p

Croaţia 0 0 0 0 0-0 0p

Germania 0 0 0 0 0-0 0p

Polonia 0 0 0 0 0-0 0p

 

 

Urmează

12 iunie: 19:00 Klagenfurt

Croaţia – Germania

 

21:45 Viena

Austria – Polonia

 

16 iunie: 21:45 Klagenfurt

Polonia – Croaţia

 

21:45 Viena

Austria – Germania


CROAŢIA. Mla­den Petrici este uni­cul jucător din na­ţio­nala Croaţiei care doarme singur în ca­meră în cantonamentul de la Bad Tatzmannsdorf. Jucătorii croaţi au fiecare rezervată cîte o cameră single, dar aceştia preferă să stea cîte doi. Petrici preferă însă să stea singur în cameră, deoarece, după cum a spus, nu are acelaşi ritm de viaţă ca tinerii Ivan Rakitici sau Nikola Kalinici, în vîrstă de 20 de ani.

 


AUSTRIA. Chiar dacă este una dintre ţările gazdă ale Euro 2008, Austria nu îşi face mari planuri pentru ieşirea din grupe. Atît oficialii, cît şi suporterii sînt conştienţi că echipa lor naţională a ajuns să joace la o astfel de competiţie datorită statutului de ţară organizatoare. Austria participă în premieră la un turneu final european.

 


GERMANIA. Franz Beckenbauer este de părere că nici o formaţie din cele considerate ca fiind outsider nu va triumfa la Campionatul European şi spune că trofeul va fi cîştigat de una din puterile clasice ale fotbalului din Europa. Fostul internaţional spune că Germania poate profita de faptul că Germania nu este privită ca o forţă.

 


POLONIA. Porta­rul Wojciech Kowa­lewski apare pe site-ul oficial al UEFA ca fiind jucătorul Stelei Bucureşti. În realitate, polonezul este sub contract cu Korona Kielce. Legătura sa cu România este dată de interesul lui Dinamo pentru el. Antrenorul Mircea Rednic doreşte să-l transfere pe Kowalewski, 31 de ani, pentru a nu rămîne desco­perit dacă Lobonţ pleacă din “Groapă”.


Grupa C:

Azi

19:00 Zürich

România – Franţa

21:45 Berna

Olanda – Italia

Clasament

Olanda 0 0 0 0 0-0 0p

Italia 0 0 0 0 0-0 0p

România 0 0 0 0 0-0 0p

Franţa 0 0 0 0 0-0 0p

Urmează:

13 iunie: 19:00 Zürich

Italia – România

21:45 Berna

Olanda – Franţa

17 iunie: 21:45 Berna

Olanda – România

21:45 Zürich

Franţa – Italia

 

FRANŢA. Postul de televiziune fran­cez TF1 a enumerat motivele pentru care Franţa trebuie să se teamă de România. “Pentru că România a terminat înaintea Olandei în grupa de calificare, din cauza lui Mutu, care l-a înlocuit cu succes pe idolul Hagi în inimile compatrioţilor săi şi din cauza «Satanei», aşa după cum este poreclit Piţurcă după numărul de înmatriculare de la maşină, 666.”


ITALIA. “Squadra Azzura” este cea mai “bătrînă” echipă prezentă la turneul final al Campionatului European dintre toate cele 16 participante. Jucătorii italieni au o medie de vîrstă de 29,5, ei fiind ur­maţi în această ierarhie de fotba­liş­tii suedezi, cu o medie de 29,3 ani. La polul opus se situează re­pre­zentativa cu cea mai scăzută me­die de vîrstă: Rusia, cu 26,2 ani.


OLANDA. Atacantul Robie Van Persie aminteşte de Ro­mâ­nia. “Toată lumea vorbeşte numai de­spre meciurile cu Italia şi Franţa, dar uită de România, care dispune de o echipă teribil de puternică. Să fim atenţi!”, a spus Van Persie. Olandezii vor evolua echipaţi în portocaliu complet numai în me­ciul cu România, în celelalte două jocuri din grupă folosind şorturi albe şi jambiere albastre.


ROMÂNIA. Fostul selecţioner al naţionalei noastre, Ladislau Bölöni, este sceptic în pri­vinţa şanselor echipei lui Victor Piţurcă la Euro 2008. “Putem lua punct sau puncte în această grupă, dar va fi foarte greu să ne cali­ficăm. România nu pleacă cu prima şansă, dar cred că acest lucru îi convine mai mult. Nu cred însă că România va deveni campioană europeană”, a spus Bölöni.

Grupa D:

Mîine:

19:00 Innsbruck

Spania – Rusia

21:45 Salzburg

Grecia – Suedia

Clasament

Grecia 0 0 0 0 0-0 0p

Suedia 0 0 0 0 0-0 0p

Spania 0 0 0 0 0-0 0p

Rusia 0 0 0 0 0-0 0p

Urmează:

14 iunie: 19:00 Innsbruck

Suedia – Spania

21:45 Salzburg

Grecia – Rusia

18 iunie: 21:45 Salzburg

Grecia – Spania

21:45 Innsbruck

Rusia – Suedia

 

GRECIA. Veşti bune pentru campioana europeană. Accidentat la ge­nunchi, mijlo­caşul lui Panathinaikos, Giorgos Ka­ragounis, s-a antrenat normal vineri şi sîmbătă, fiind apt de joc pentru primul meci al elenilor contra Suediei. “M-am antrenat normal de două zile şi sper ca pînă la ora jocului de marţi să fiu în regulă cu pregătirea fizică, pentru a-mi ajuta echipa”, a declarat jucătorul.


SPANIA. Ibericii sînt hotărîţi să avanseze în fazele superioare ale acestei ediţii a euro­penelor. Luis Aragones îi pregă­teşte din timp pe elevii săi pentru meciurile eliminatorii. Sigur pe calificarea din grupe, tehnicianul spaniol i-a pus sîmbătă pe Torres şi compania să exerseze executa­rea loviturilor de pedeapsă.


SUEDIA. Nordicii au intrat în febra Campionatului Eu­ro­pean. Sîmbătă, selecţionerul Lars La­gerbäck a decis pentru prima dată de cînd se afla în cantona­men­tul de la Lugano închiderea antrenamentului pentru public şi presă. “Am luat această decizie deoarece am exersat numai fazele fixe”, a explicat Lagerbäck. Mîine, suedezii deschid grupa D, într-un meci contra Greciei.


RUSIA. Pavel Po­grebniak nu va evo­lua la Campio­natul European din cauza unei accidentări la menisc şi va fi înlocuit de mijloca­şul Oleg Ivanov, a anunţat sîm­bătă selecţionerul Guus Hiddink. Atacantul s-a accidentat înaintea meciului amical pe care selecţionata Rusiei l-a susţinut în compania Serbiei. Cu toate acestea, atacantul a forţat revenirea pe gazon, piciorul său cedînd definitiv.

Sferturi De Finală

Meci 1 – Joi, 19 iunie

ora 21:45: 1A – 2B (Basel)

 

Meci 2 – Vineri, 20 iunie

ora 21:45: 2A – 1B (Viena)

 

Meci 3 – Sîmbătă, 21 iunie

ora 21:45: 1C – 2D (Basel)

 

Meci 4 – duminică, 22 iunie

ora 21:45: 2C – 1D (Viena)

 


Semifinale

Meci 5 – miercuri, 25 iunie

ora 21:45: învingătoare meci

1 – învingătoare meci 2 (Basel)

 

Meci 6 – Joi, 26 iunie

ora 21:45: învingătoare meci

3 – învingătoare meci 4 (Viena)

 


Finala

duminică, 29 iunie

ora 21:45: învingătoare meci

5 – învingătoare meci 6 (Viena)

×