x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport 13 iunie 2007

Info sport 13 iunie 2007

13 Iun 2007   •   00:00

Recunoaştere pentru Platini

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a primit ieri-seară la Bruxelles Premiul European pentru Comunicare, oferit de Asociaţia Europeană a Directorilor de Comunicare. Platini a fost premiat pentru decizia de a permite accesul mai multor echipe din estul Europei in calificările pentru grupele Ligii Campionilor, precum şi pentru campania zero toleranţă faţă de manifestările rasiste de pe stadioane.
(Irina Cristea, Bruxelles)

Andrei Pavel l-a invins in primul tur la Halle pe Olivier Rochus

Tenismanul Andrei Pavel (foto), care a beneficiat de retragerea lui Roger Federer, s-a calificat in turul 2 al turneului de la Halle după ce l-a invins pe belgianul Olivier Rochus cu 6-3, 7-6 (7/5). In faza următoare, "Cneazul" il va intălni pe finlandezul Jarkko Nieminen.

UTA. După ce l-a transferat, ieri, pe mijlocaşul Florin Dan, UTA intenţionează să-l ia de la CFR Cluj şi pe atacantul Octavian Chihaia. La reunirea lotului arădean, la 18 iunie, vor absenta 6 jucători care au evoluat in sezonul trecut. Brazilianul Thiago şi portughezul Andrade au fost puşi, iar Simion, Tudose, Rusu şi Apostol se vor intoarce la echipele de la care au fost imprumutaţi. Pentru postul de director tehnic este vizat Paul Cazan.

HANDBAL. Meciul cu Suedia, programat duminică, la Constanţa, ar putea fi ultimul pe banca naţionalei masculine pentru antrenorul Lucian Răşniţă. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat că a ajuns la un acord cu Răşniţă ca in cazul ratării calificării la Europene contractul acestuia să se incheie. "Momentan nu avem nici o variantă pentru postul de antrenor principal", a spus Gaţu.

ITALIA. Gazzetta dello Sport a anunţat că pe lista de achiziţii a echipei AS Roma se află şi romănul Adrian Piţ, de la formaţia elveţiană de ligă secundă Bellinzona. Pentru inlocuirea lui Cristi Chivu, Roma il doreşte pe brazilianul Juan, de la Bayer Leverkusen.

GLORIA BUZĂU. Viorel Ion antrenorul-jucător cu care formaţia buzoiană a promovat in Liga 1 după 20 de ani, va ocupa in sezonul următor funcţia de manager general, iar secundul său, Ilie Stan, va fi antrenor principal. Secunzi au fost numiţi Ion Basalăc şi Romică Bunică, ultimul fiind golgeterul echipei in liga secundă. Viorel Ion (40 de ani) va fi şi jucător, el urmănd să se retragă, la fel ca şi Bunică, la meciul de acasă, cu Steaua.

CFR CLUJ. Noul tehnician din Gruia, Ioan Andone, a declarat că echipa sa are cel mai valoros lot din Liga 1 şi se poate bate pentru titlul de campioană: "Am luat acest angajament ca pe o provocare, pentru că CFR are obiective indrăzneţe. Dacă mi se cerea să termin campionatul in primele şase sau primele patru, nu acceptam. Mie imi place să risc. Veţi spune că sunt subiectiv, dar consider că am cel mai valoros lot din campionat".

×
Subiecte în articol: sport