x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info Sport 19 noiembrie 2007

Info Sport 19 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
Info Sport 19 noiembrie 2007
Sursa foto: PETER PARKS/

Elveţianul Roger Federer a căştigat al patrulea turneu Masters din carieră, după ce s-a impus ieri, la Shanghai, in faţa spaniolului David Ferrer, egalăndu-l astfel pe Ilie Năstase in privinţa victoriilor la turneul de final de an.

TENIS. Elveţianul Roger Federer a căştigat al patrulea turneu Masters din carieră, după ce s-a impus ieri, la Shanghai, in faţa spaniolului David Ferrer, cu scorul de 6-2, 6-3, 6-2, egalăndu-l astfel pe Ilie Năstase in privinţa victoriilor la turneul de final de an. Căştigător in 2003, 2004 şi 2006, Federer se află la o singură victorie de recordul deţinut de americanii Pete Sampras şi Ivan Lendl. Prin acest succes, Federer a depăşit a doua oară consecutiv suma de opt milioane de euro căştigată intr-un singur sezon.

ADVERSARI. Mijlocaşul Farului, Mohamed Mala, şi fotbalistul Universităţii Craiova, Julius Wobay, au fost adversari sămbătă seară, la partida dintre Guineea Bissau şi Sierra Leone, scor 0-0, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2010. Căpitan al naţionalei din Guinea Bissau, Mala a jucat pe parcursul intregii partide, la fel ca şi Wobay. In partida tur, Sierra Leone a căştigat pe teren propriu cu scorul de 1-0.

RUGBY. Selecţionata Bucureştiului a terminat la egalitate, scor 23-23 (12-13), partida disputată, sămbătă, in deplasare, cu formaţia italiană Gran Parma, din etapa a doua a grupei B a Challenge Cup, şi a obţinut primele două puncte in clasament, unde ocupă locul al treilea. Selecţionata Bucureştiului a inscris trei eseuri, prin Burcea, Merşoiu şi Rus, din care doar unul a fost transformat de Dumbravă. Celelalte puncte au fost reuşite din lovituri de penalitate, ambele transformate de Ionuţ Dumbravă. In prima repriză, arbitrul francez David Rosich l-a eliminat temporar pe Florin Vlaicu in urma a patru greşeli consecutive.

"POLI" IAŞI. Unul dintre finanţatorii de la "Poli" Iaşi, Ioan Zapodeanu, a declarat ieri, in cadrul unei emisiuni la un post de televiziune local, că intenţionează să preia 80% din acţiunile echipei, impreună cu alţi doi oameni de afaceri. "Săptămăna viitoare vrem să achităm datoriile de 4,2 milioane de lei la bugetul de stat şi să preluăm restul de titluri. Separat de acei bani, am dat sămbătă 700.000 de lei la club pentru achitarea salariilor angajaţilor, ale jucătorilor şi staff-ului tehnic", a spus Zapodeanu.

RALIU. Pilotul Constantin Aur a căştigat prima ediţie a "Transilvania Rally Show", desfăşurată vineri şi sămbătă la Cluj şi la care a luat startul şi fostul fotbalist al formaţiei AC Milan, Daniele Massaro, care nu a reuşit insă calificarea in sferturile de finală. Titi Aur a precizat că a fost cea mai spectaculoasă competiţie găzduită vreodată de Romănia: "A fost o ambiţie de-a mea să trag tare incă de dimineaţă, să obţin timpi buni. Sunt foarte foarte fericit pentru această performanţă, mai ales că a fost o competiţie de excepţie, peste tot ce a avut Romănia pănă acum".

AMERICA DE SUD. Reprezentativa Argentinei a invins categoric naţionala Boliviei, "pumele" trecăndu-şi victoria in cont cu scorul de 3-0, graţie golurilor marcate de Aguero (‘41) şi Riquelme (‘57, ‘74). In alte partide disputate sămbătă in preliminariile Cupei Mondiale din 2010, Columbia a invins Venezuela cu 1-0 (‘81 Ruben Darío Bustos), iar Paraguay a zdrobit Ecuador cu 5-1. Partidele Uruguay - Chile şi Peru - Brazilia au avut loc ieri, după inchiderea ediţiei.

DINAMO. Intr-un meci amical, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare a invins-o, ieri, pe divizionara C AS Clinceni, cu scorul de 4-0. Golurile au fost marcate de Dănciulescu, Boştină, Cl. Niculescu şi Fernandez, "căinii" evoluănd in formula Vlad - Blay, Goian, Fernandez, Pulhac - Cristea, Munteanu, Boştină - Dănciulescu, Bratu - Cl. Niculescu. Pe parcursul partidei au mai intrat Opriţa, Galiquio, Stoican, Păun şi Lemnaru. Opriţa a evoluat 30 de minute şi a marcat un gol, anulat insă pe motiv de ofsaid.

SPANIA. Selecţionerul iberic Luis Aragones a confirmat sămbătă că nu va mai conduce naţionala Spaniei după turneul final al Campionatului European din 2008. "Am stabilită o dată de incetare a acordului", a declarat selecţionerul spaniol in timpul conferinţei de presă de după meciul cu Suedia, căştigat cu scorul de 3-0, care a permis Spaniei să se califice la Euro-2008. "Nu mai poţi să bei laptele dacă a expirat", a adăugat Aragones, afirmănd că nu va continua nici dacă Spania va căştiga Euro-2008.

×
Subiecte în articol: sport