x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intalnire guvernamentala - Se cauta o incadrare legala

Intalnire guvernamentala - Se cauta o incadrare legala

29 Oct 2005   •   00:00
Intalnire guvernamentala - Se cauta o incadrare legala

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu (foto), alaturi de ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si al Familiei, Gheorghe Barbu, s-au intalnit ieri cu reprezentantii ANS, LPF si FRF, ai cluburilor de fotbal si ai catorva federatii sportive pentru a discuta, pe marginea datoriilor pe care acestea le au la bugetul de stat.

INTELEGERE. Una dintre concluziile intalnirii a fost aceea ca, in acest moment, cadrul legal nu permite anularea penalitatilor si acordarea de facilitati la plata. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice, participantii la discutii au venit cu o propunere legislativa privind modalitati de taxare a fenomenului sportiv in ansamblul lui si au cazut de acord ca datoriile inregistrate in documentele fiscale sunt reale si trebuie achitate.

SOLUTIE. Statutul jucatorului profesionist, al structurilor sportive, permisele de munca pentru straini si stingerea datoriilor catre stat au fost subiectele principale al discutiilor, iar ANS, LPF si cluburile au prezentat un proiect concret in acest sens. "Lucram de foarte mult timp la acest proiect. Este vorba de o modificare a Legii 69 din anul 2000 si am inteles ca, in scurt timp, se va gasi si o incadrare legala, lege sau un act normativ", a explicat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

INCANTATI DE MINISTRU
Participantii la discutii, printre care s-au numarat presedintii Florian Gheorghe (ANS), Dumitru Dragomir (LPF), Cristian Gatu (FR de Handbal), Rudel Obreja (FR de Box), Nicolae Badea, liderul Consiliului de Administratie al lui Dinamo, sau directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, s-au aratat incantati de disponibilitatea spre dialog si de sprijinirea sportului aratate de ministrul Vladescu: "Este pentru prima oara cand reprezentantii acestor doua organisme s-au aplecat asupra problemelor sportului si si-au manifestat disponibilitatea de a ne ajuta. Am intalnit niste oameni care inteleg problemele, nu se uita doar la televizor si au inteles ca sportul nu sta pe roze", a declarat Valentin Alexandru.

×
Subiecte în articol: sport