x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Interzişi în Liga 1

Interzişi în Liga 1

de Marius Mihalcea    |    29 Oct 2009   •   00:00
Interzişi în Liga 1
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Greşelile făcute în runda a 11-a a campionatului i-au costat scump pe arbitrii Ciprian Danşa şi Marian Bordean, care nu vor mai oficia niciodată la o partidă din primul eşalon.



În plus, tot pentru erorile comise la meciurile Dinamo - Gloria Bistriţa (1-1), respectiv Pandurii Târgu-Jiu - Unirea Urziceni (0-0), Danşa şi Bordean au fost retrogradaţi în lotul pentru Liga a 2-a, dar până la sfârşitul anului vor conduce doar partide din campionatul judeţean. Danşa a fost astfel sancţionat pentru neacordarea a două lovituri de la 11 metri pentru Dinamo, în vreme ce Bordean, în calitatea sa de arbitru de rezervă, nu a luat nici o măsură vizavi de comportamentul nesportiv al celor aflaţi pe băncile tehnice.

EXPLICAŢIILE LUI VASILE AVRAM
"Au fost două cazuri identice, Bordean şi Danşa, care au fost amândoi promovaţi la excepţional de Ion Crăciunescu, apoi au fost retrogradaţi şi, ulterior, repromovaţi tot la excepţional de Aron Huzu. Cei doi au primit note foarte slabe din partea observatorilor şi supervizorilor şi pe baza acestor rapoarte şi a probelor video au fost retrogradaţi la Liga a 2-a, nemaiavând niciodată dreptul să promoveze la Liga 1. Ei au fost puşi la dispoziţia asociaţiilor judeţene şi până la finalul anului acesta vor avea dreptul să arbitreze doar la nivel judeţean", a declarat preşedintele CCA, Vasile Avram.

Bordean a mai comis-o
Tot în această stagiune, Marian Bordean a mai făcut o greşeală, chiar majoră, la meciul FC Timişoara - Universitatea Craiova (1-1), din etapa a 8-a, în cadrul căruia a oficiat ca şi central. Atunci arbitrul sibian a validat golul înscris pentru gazde de Mera, deşi acesta l-a faultat în săritură pe portarul oltenilor, Silviu Lung jr., lucru recunoscut la final chiar de fundaşul bănăţean. După acel joc, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a cerut excluderea din arbitraj a lui Bordean. "Bordean şi Danşa vor avea voie din 2010 să fie delegaţi la Liga a 2-a şi la Liga a 3-a, dar numai după concursuri", a mai spus şeful CCA.

×
Subiecte în articol: sport