x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Învinse, dar calificate

Învinse, dar calificate

de Vlad Ionescu    |    19 Ian 2010   •   00:00
Învinse, dar calificate
Sursa foto: /INTACT IMAGES/GAZETA SPORTURILOR

Deşi au pierdut meciul din deplasare cu Gyor ETO, scor 22-26 (8-16), fetele de la Oltchim au ocupat primul loc în grupa C şi s-au calificat între primele opt echipe ale Europei. Echipa lui Radu Voina va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor principale, programată azi.



Cele două formaţii au adunat câte 8 puncte şi, cum în tur Oltchim câştigase tot cu 26-22, criteriul de departajare a fost golaverajul, capitol la care campioana României a stat mai bine. Astfel, Oltchim se va afla în urma favoritelor la tragerea la sorţi de la Viena şi va avea adversari mai accesibili în grupa principală. Celelalte echipe calificate sunt Viborg şi Leipzig (grupa A), Krim Ljubljana şi Hypo Viena (grupa B), Larvik şi Dinamo Volgograd (grupa D). Meciurile se vor disputa în perioada 6 februarie-21 martie, primele două clasate urmând să joace în semifinale. Obiectivul Oltchimului în acest sezon este accederea în finală.

Nu vor rusoaice
Oltchim a făcut la Gyor cel mai slab meci din ultimul timp, fiind condusă până aproape de final cu 6-8 goluri, însă clasarea pe primul loc i-a salvat scaunul antrenorului Radu Voina. "Ar fi fost greu să continue dacă am fi pierdut la o diferenţă mai mare, însă acum mi se pare corect să aibă parte de toate şansele până la final", a declarat preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu.

În ceea ce priveşte preferinţele pentru un adversar sau altul în grupa principală, Gavrilescu a spus: "Toate echipele au valoare, dar personal, în această fază a competiţiei, nu aş dori să întâlnim Dinamo Volgograd. Este o echipă care joacă foarte dur, brutal, iar noi avem un joc mai tehnic şi tocmai de aceea nu ar fi indicat să ne întâlnim acum".

×
Subiecte în articol: sport