x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Invinsi, dar castig de 700.000 de euro

Invinsi, dar castig de 700.000 de euro

13 Aug 2004   •   00:00

Chiar daca rezultatul din teren a fost unul nefavorabil, sansele de calificare in grupele Ligii Campionilor fiind reduse, Dinamo a reusit o lovitura financiara uriasa in urma meciului cu Manchester United.

PAUL AND ONE, VICENTIU NEAGOE, CATALIN FAINISI

La tragerea la sorti, dinamovistii au sperat ca sortii le vor harazi un adversar mai accesibil pentru ca visul grupelor Ligii sa devina realitate.

SUCCES. Cand s-a anuntat ca Manchester United va vizita Romania, conducatorii gruparii din Stefan cel Mare au avut un motiv de satisfactie, gandindu-se la reteta financiara grasa pe care o vor realiza in urma unui asemenea joc. Si asteptarile nu le-au fost inselate, interesul fiind enorm pentru partida cu echipa lui Alex Ferguson, care a fost televizata pana si in Japonia. Astfel, surse din cadrul clubului afirma ca, dupa primele estimari, cifra totala care a intrat in contul lui Dinamo se invarte in jurul a 700.000 de euro, clubul asigurandu-si o buna parte din buget. Astfel, numai din vanzarea a 55.000 de bilete s-au obtinut 200.000 de euro, la care se adauga 100.000 de euro din drepturile de televizare, restul provenind din publicitate.

SANSE MICI. Sustinuta de 60.000 de suporteri, Dinamo parea ca reuseste imposibilul, Danciulescu deschizand scorul dupa 10 minute. Manchester s-a trezit si, impulsionata de Scholes si Giggs, a intors rezultatul (Giggs ’38, Alisar - autogol ’71), ratand alte cateva ocazii clare de gol. "Am intalnit echipa cea mai puternica din lume din punct de vedere financiar. Am facut tot ce a tinut de noi si cred ca meritam un egal. Mergem la Manchester sa ne jucam sansa. S-a vazut ca englezii puteau fi batuti", a spus Danciulescu la finalul jocului.

DINAMO: Gaev 6 - Ciobotariu 6 (’30 Galamaz 6), Alistar 5, Ad. Iordache 6 - I. Balan 6 (’81 Baltoi), Margaritescu 6 (’53 Goian 5), Tames 6, Semeghin 6 - Fl. Petre 6, Cl. Niculescu 6, Danciulescu 6. Antrenor: Ioan Andone.

MANCHESTER UNITED: Howard 6 - G. Neville 6, Keane 6, Silvestre 6, Fortune 6 - Fletcher (’66 Miller 6), Djemba-Djemba 6, O’Shea 6, Giggs 7 (’81 P. Neville) - Scholes 8 (’90 Forlan), Smith 6. Antrenor: Alex Ferguson.

PUBLIC FIERBINTE PENTRU UN VIS FRANT

Cu toate ca n-a reusit o minune in fata lui Manchester United, Dinamo poate fi multumita ca a avut parte de niste suporteri minunati. Trupa lui Andone nu a mai strans atat de multi oameni la un meci din 1990, cand a disputat returul din semifinala Cupei Cupelor, impotriva lui Anderlecht Bruxelles. Miercuri seara, aproximativ 60.000 de oameni au sprijinit "cainii" in incercarea de a face un rezultat istoric. "Lupta Dinamo!" a rasunat de sute de ori din tribune, insa suporterii s-au vazut nevoiti sa plece acasa dezamagiti. "Atmosfera a fost extraordinara, de mult nu a mai fost asa ceva. Daca marca Semeghin, era o iluzie mai mare pentru suporteri", a declarat impresarul Ioan Becali, la sfarsitul partidei. Bineinteles ca nici meciul cu Manchester nu putea scapa de vanzarea de bilete false pentru accesul pe stadionul "Lia Manoliu". Jandarmii au confiscat cateva mii de tichete false, pe care suporteri veniti din toate colturile tarii, precum si din Turcia le-au cumparat de la speculanti. "Intr-o ora am confiscat peste 400 de bilete. Suporterii s-au bucurat ca le-au luat la preturi mici, dar nu si-au dat seama ca sunt false. Astfel, au fost nevoiti sa ramana pe afara", au declarat oficiali ai Jandarmeriei, acuzati de suporteri ca i-au batut. "Am fost lovit cu pumnii si cu picioarele de jandarmi doar pentru ca am vrut sa intru pe stadion in mod legal", a afirmat unul dintre suporterii bruscati.

GRESEALA

"Le-am spus jucatorilor ce sa faca la 1-0, dar ei au riscat foarte mult. Le-am transmis ca trebuie sa avem o posesie prelungita a balonului, exact ce a facut Manchester, care la 2-1 a pasat si de 10-15 ori la rand. In loc sa asteptam sa greseasca adversarul, am gresit noi" - Ioan Andone antrenor Dinamo

MULTUMIT

"Cand castigi in deplasare in Europa trebuie sa fii multumit. Am intalnit o echipa cu un atac bun, ma asteptam la un meci dificil, dar Dinamo a jucat exact asa cum credeam. Mi-au placut atacantii Niculescu si Danciulescu, dar si Semeghin, un jucator care mi s-a parut foarte insistent" - Sir Alex Ferguson manager Manchester

LIGA CAMPIONILOR - Turul 3 preliminar

  • Sathior Donetk (Ucraina) - FC Bruges (Belgia) 4-1
  • Wisla Cracovia (Polonia) - Real Madrid (Spania) 0-2
  • Ferencvaros (Ungaria) - Sparta Praga (Cehia) 1-0
  • HIT Gorica (Slovenia) - AS Monaco (Franta) 0-3
  • Leverkusen (Germania) - Banik Ostrava (Cehia) 5-0
  • Steaua Rosie (Serbia) - PSV Eindhoven (Olanda) 3-2
  • Rosenborg (Norvegia) - Maccabi Haifa (Israel) 2-1
  • FC Basel (Elvetia) - Inter Milano (Italia) 1-1
  • Shelbourne (Irlanda) - La Coruna (Spania) 0-0
  • TSKA Moscova (Rusia) - Glasgow Rangers (Scotia) 2-1
  • Dinamo Kiev (Ucraina) - Trabzonspor (Turcia) 1-2
  • PAOK Salonic (Grecia) - Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-2
  • Grazer AK (Austria) - Liverpool (Anglia) 0-2
  • Juventus (Italia) - Djurgarden (Suedia) 2-2
  • Benfica (Portugalia) - Anderlecht (Belgia) 1-0

    Meciurile retur se vor disputa la 25 august.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo manchester