x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ioan Becali s-a trezit vorbind

Ioan Becali s-a trezit vorbind

07 Apr 2005   •   00:00

Conform principiului "cine se scuza se acuza", impresarul Ioan Becali a simtit ieri nevoia sa faca unele precizari, fara sa i le ceara cineva. Pentru aceasta, a convocat o conferinta de presa, la inceputul ei aratandu-se surprins de numarul mic de ziaristi participanti. Mai cu seama ca-si facuse temele de acasa, structurandu-si discursul pe capitole.

"SARMAN". Becali a spus ca are o meserie ingrata, in care se fac si bani, pe care el i-a strans in 15 ani
PRIETENUL. Mai intai a facut cateva precizari despre Mircea Sandu. "Este prieten cu mine. Actuala lui sotie a fost nevasta lui Alban, un prieten de-al meu. Cred ca isi va mentine decizia de a pleca de la FRF, fiindca a fost bombardat si nu mai rezista. Mircea Sandu nu are nici un amestec in transferurile pe care le-am facut eu. De multe ori nici nu a stiut de ele. Sandu imi este doar prieten si cred ca se va retrage chiar daca ar fi rugat sa revina asupra deciziei. Are o functie grea, poate cea mai grea dupa cele politice, iar cel care va veni in locul sau va avea o sarcina foarte dificila."

INFLUENTA. Apoi a emis o declaratie pe care a trecut-o la capitolul "influenta mea la echipa nationala": "Daca as fi avut o astfel de influenta, eram calificati la toate turneele finale ratate pana acum. Numai cu Olanda, intre titulari s-au aflat vreo 6-7 jucatori, care nu sunt sub contract cu mine". Becali a spus apoi ca, de-a lungul carierei sale de impresar, doar a promovat jucatori si antrenori, fara a putea sa-i impuna.

DIVERSE. Ultimul capitol abordat de impresar s-a numit "Diverse". Aici, el a tinut sa atraga atentia asupra "profesionalismului din fotbalul romanesc", dand sfaturi de genul "sa terminam cu rautatile, puteti sa criticati, dar nu sa fiti invidiosi". Apoi a explicat ca nu l-a atacat violent pe Zenga, ci doar s-a certat cu el: "Eu am zis ca Dorinel Munteanu ar trebui sa renunte la echipa nationala, si el m-a atacat. Era o parere de-a mea. I-am si amintit ca atunci cand a venit in Romania eu l-am ajutat. Trebuia sa spuna si el doar ca e de alta parere, si gata. In Italia, el are nume doar de fotbalist, de om frumos sau de reclame. Nu e un antrenor atat de mare pe cat vrea Raluca." Impresarul a mai anuntat ca de la vara se lasa de meserie, urmand sa plece intr-o functie de conducere la un club din strainatate sau din tara. "Sau poate ma duc eu la FRF si Mircea Sandu vine la firma", a mai incercat un spirit de gluma procuratorul. (Florin Gongu)

×
Subiecte în articol: sport