x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ionela Gâlcă revine la Oltchim!?

Ionela Gâlcă revine la Oltchim!?

de Ovidiu Ciutescu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Ionela Gâlcă revine la Oltchim!?

Oltchim Rm. Vâlcea îşi încarcă bateriile la Moeciu, loc în care fetele pregătite de Radu Voina încearcă să facă acumulările necesare pentru dubla manşă cu Viborg, în semifinalele Champions League. "Suntem singurii clienţi în acest moment şi asta e bine", spune Voina pentru jurnalul.ro. În afară de pregătirea acestui joc, la Oltchim se mai pregăteşte ceva - sezonul următor. Iar cap de afiş pe această tablă cu "probleme de rezolvat" pare să fie revenirea pivotului Ionela Gâlcă.



Nici catolicele nu fac Paştele

Cele trei zile în care handbalistele de Oltchim stau la Moeciu sunt ocupate cu plimbări, bazin, recuperare şi masaje. "Nu facem antrenamente pentru că nu avem acest scop în acest interval de timp. Miercuri seară vom reveni la Vâlcea şi reluăm munca", explică Radu Voina. Pentru campioana României adevărata pregătire se va face nu pentru meciurile din Liga Naţională, unde nu au un adversar real, ci pentru dubla manşă cu Viborg. "Ne aşteaptă un meci extrem de greu şi numai Dumnezeu poate să ştie cine pleacă favorită în această confruntare. În plus, intervine şi această încărcătură psihologică dată de faptul că absolut niciuna dintre dintre jucătoare nu poate sa facă Sărbătorile Pascale în familie. Unguroaicele Borbaş şi Szucs ratează acest eveniment pentru că Paştele Catolic pică exact la meciul tur, pe 12 aprilie, iar restul fetelor îl ratează pentru că cel ortodox pică la meciul retur. Sunt jucătoare profesioniste şi sper să treacă peste asta. Important este că nu avem accidentări grave în lot", explică Voina pentru jurnalul.ro.

Cine ţipă, Prokop?

Scandalul provocat la nivel european în arbitraj nu este străin nici pentru Oltchim. Dacă Voina preferă să se abţină, pentru că "mie nu îmi plac astfel de probleme, unele care fac rău competiţiei", în schimb, directorul sportiv Petre Berbecaru se miră de atitudinea pe care o are Gunnar Prokop, patronul Hypo Niederostereich Viena. "Noi am tot spus că nu ne dorim să jucăm împotriva lui Hypo pentru că ar trebui să jucăm şi împotriva lui Gunnar. Este ciudat că tocmai el susţine că a fost furat de arbitrii în finala Champions League din 2008, contra Zvezda Zvenigorod. Paradoxul este că în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu echipa sa, de-a lungul anilor, dar şi urmărind jocurile lor în cupele europene... tot nu pot ajunge la ideea că Hypo a fost furată de arbitri", spune Berbecaru. Pe seama scandalului provocat de Vasile Stângă, care a afirmat la Sport Total Fm că "100% din cluburile din România dau bani" fluieraşilor, Berbecaru a luat foc: "Cum să le dăm noi bani? Pentru ce să le dăm şpagă? Poate să îi plătim ca să ne ajute să... pierdem! Mi se pare aiurea  afirmaţia lui Stângă. Pe noi cine să ne bată în campionat ca să apelăm la aşa ceva?"

Bani puţini de la EHF

Calificarea Oltchimului în semifinalele Champions League nu înseamnă o afacere din punct de vedere financiar. "Banii pe care îi obţinem din drepturile de televizare sunt puţini, reclama este destul de ieftină, iar EHF dă foarte puţin către cluburi. Nu este ca la fotbal", explică Berbecaru. Oficialul vâlcean susţine că "toate cluburile plătesc chiar o taxă de participare în competiţie până la un anumit nivel". Cum anul acesta Oltchim s-a calificat direct în grupe, EHF a virat bani către clubul campion pentru fiecare performanţă. Cum fiecare punct acumulat se plăteşte cu 2.000 de euro, vâlcenii au încasat până în prezent doar 28.000 de euro.

O readuc pe Gâlcă?

Reuşitele realizate prin aducerea jucătoarelor Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu de la rivala Rulmentul nu înseamnă terminarea unei campanii de transferări. Cum Luminiţa Huţupan va renunţa mai mult ca sigur în această vară la sportul de performanţă, locul acesteia în poarta Oltchimului va fi ocupat, mai mult ca sigur, de Paula Rădulescu. În plus, pentru că Rita Borbas şi Raluca Ivan nu au reuşit să facă o concurenţă reală pe postul de pivot pentru Oana Manea, postul ar putea să fie betonat prin readucerea Ionelei Gâlcă. "Oricine îşi doreşte o asemnea jucătoare", spune Radu Voina, întărit şi de Petre Berbecaru: "Gâlcă s-a despărţit de noi în condiţii amiabile, la finalul contractului. Momentan este sub angajament cu Braşovul şi nu putem vorbi de aşa ceva. Dacă va deveni jucătoare liberă, ar trebui să fim nebuni să spunem că nu ne interesează. Până atunci nu avem ce discuta pe acest subiect". În această vară, de la Oltchim, va pleca sigur doar Raluca Ivan, ea fiind singura jucătoare căreia îi expiră angajamentul. Restul contractelor expiră în 2011!

×
Subiecte în articol: sport