x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vești bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

Vești bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   15:15
Vești bune pentru Edward Iordănescu. UEFA vrea să permită 26 de jucători în lotul pentru Euro 2024

UEFA ia în considerare posibilitatea de a mări la 26 de jucători loturile echipelor pentru Campionatul European de fotbal din această vară din Germania, în urma discuțiilor cu antrenorii. Discuțiile cu selecționerii ale căror echipe s-au calificat la Euro 2024 au avut loc luni, la Dusseldorf.

„UEFA a luat notă de diferitele opinii și puncte de vedere împărtășite", se arată într-un comunicat al forului de conducere al fotbalului european. „O decizie finală va fi luată în următoarele săptămâni", precizează forul fotbalistic european.

Subiectul a fost discutat în cadrul unui atelier mai amplu de două zile pentru finaliști, iar acum merge la Comitetul pentru competiții ale echipelor naționale al UEFA, apoi la Comitetul Executiv al acesteia.

În prezent, echipele sunt limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările utilizate înainte de Euro 2020. Pentru acel turneu, trei jucători suplimentari au fost autorizați pentru a atenua impactul unor potențiale focare de Covid în echipă.

Comunicatul UEFA a adăugat: „Discuțiile pozitive au evidențiat diferite puncte de vedere în rândul antrenorilor, unii dintre ei exprimându-și dorința de a mări dimensiunea echipei.

„Alții și-au declarat preferința de a limita dimensiunea echipei la 23, subliniind dificultatea de a se antrena cu jucători suplimentari, managementul grupului și sarcinile financiare sporite impuse asociațiilor naționale."

Euro 2024 începe pe 14 iunie, Scoția urmând să înfrunte gazda Germania în meciul de deschidere de la Munchen. România debutează la Euro 2024 în compania Ucrainei, pe 17 iunie, de la ora 16.00, pe Allianz Arena din Munchen.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iordănescu uefa euro 2024