x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Israel – România 1-0: Început vlăguit

Israel – România 1-0: Început vlăguit

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    07 Feb 2008   •   00:00
Israel – România 1-0:  Început vlăguit
Sursa foto: AFP/

Echipa naţională a pierdut prima partidă a noului an, 0-1, pe Stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, în faţa Israelului.

Echipa naţională a pierdut prima partidă a noului an, 0-1, pe Stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, în faţa Israelului.

Au marcat: Golan (’24)
Stadion: Ramat Gan (Tel Aviv)
Arbitru: Duarte Gomez (Portugalia)
Spectatori: 5.000
Eliminat: Ov. Petre (’22)

 

Rămaşi în zece oameni după doar 22 de minute, după un gest stupid al lui Ovidiu Petre, care l-a lovit fără min­ge pe Cohen, românii au mai respirat doar prin invenţiile izolate ale lui Adrian Mutu. Complet nesusţinut de cele două laturi inexistente ale triunghiului ofensiv, Nicoliţă şi Marica, starul echipei naţionale s-a stins pe final, când a devenit irascibil. Îndreptată la prima vedere spre arbitri sau spre fundaşii adverşi, nervii atacantului Fiorentinei reprezintă de fapt frustrarea unui fotbalist care reali­zează că trebuie să producă totul de unul singur. Cu excepţia lui Lo­bonţ şi a căpitanului Chivu, ceilalţi jucători par a fi doar nişte salahori lipsiţi de inventivitate. “Nu sunt îngrijorat. Chiar şi în zece oameni am dominat jocul şi ne-am creat ocazii de a înscrie. Am pierdut pentru că nu am marcat”, a declarat du­pă meci selecţionerul Victor Piţurcă.

 

Echipele:

Israel: Dudu Aouate (’46 Davidovich) ­ Ziv, Ben Haim (’46 Gershon), Avi Strul (’67 Saban). Ben Dayan ­ Benayoun, Cohen, Ohayon (’66 Gazal), Barda – Itzhaki (’46 Ben Shushan), Golan (’59 Baruchyan). Antrenor: Dror Kashtan
România: Lobonţ – Contra (’87 Ogăraru), Tamaş (‘90+1 Moţi), D. Goian, R. Ştefan (’90+1 Neşu) – Nicoliţă (’46 Fl. Petre, ’83 Bucur), Cociş, Ov. Petre 3, Chivu – Marica (’46 N. Dică), Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă

Răcit, Codrea a rămas pe bancă

 

Anunţat iniţial titular, Paul Codrea nu a mai putut evolua în meciul de aseară, mijlocaşul Si­e­nei acuzând o răceală. În locul lui Codrea, Victor Piţurcă a început partida cu Ovidiu Petre, însă ale­ge­rea selecţionerului s-a dovedit neinspirată, stelistul zăbovind pe teren doar până în minutul 22, când a fost eliminat, pentru că l-a lovit intenţionat cu piciorul în şold pe Cohen. Altfel, la meci a asistat şi antrenorul lui Chelsea, israelianul Avram Grant.

 

 

Adversari

Reprezentativa Olandei, pe care România a avut-o adversară în preliminariile Campionatului European şi cu care se va întâlni şi la turneul final al competiţiei organizate de Austria şi Elveţia, în vară, a învins aseară cu scorul de 3-0, în deplasare, echipa similară a Croaţiei. Într-un alt joc-test, o altă oponentă a tricolorilor de la Europene, campioana mondială en-titre, Italia, a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Portugaliei. În fine, Franţa, cu care ne vom întâlni atât la Euro, cât şi în preliminariile pentru CM 2010, a pierdut în deplasare, scor 0-1, în faţa Spaniei.

 

Van Basten: “Mutu este crucial”

 

Antrenorul reprezentativei Olandei, Marco Van Basten, consideră că naţionala României este dependentă de jocul lui Adrian Mutu. “Pentru români, Mutu este crucial”, a declarat tehnicianul echipei care nu a obţinut decât un punct din şase în “dubla” cu “tricolorii”, din cadrul preliminariilor pentru turneul final al Campio­na­tului European. Altfel, Mutu a fost aseară cel mai activ jucător dintre cei utilizaţi de Victor Pi­ţur­că, atacantul Fiorentinei iniţiind şi cea mai mare ocazie de gol a Ro­mâniei, petrecută în minutul 30, când Cociş a trimis mingea cu capul în bara transversală.

 

×
Subiecte în articol: sport