x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Din nou in doliu

Italia - Din nou in doliu

13 Noi 2007   •   00:00
Italia - Din nou in doliu
Sursa foto: Roberto Baretti/

Fotbalul italian este din nou in doliu, după ce un suporter al echipei Lazio, Gabriele Sandri (26 de ani), a fost ucis duminică de un poliţist in timpul unei ciocniri intre fanii echipei romane şi cei ai lui Juventus.

Fotbalul italian este din nou in doliu, după ce un suporter al echipei Lazio, Gabriele Sandri (26 de ani), a fost ucis duminică de un poliţist in timpul unei ciocniri intre fanii echipei romane şi cei ai lui Juventus. Incidentul s-a produs intr-o parcare de lăngă Arezzo, Sandri, un cunoscut DJ din Roma, fiind impuşcat in maşina sa. Poliţistul, identificat ca Luigi S., a recunoscut tragedia, dar a afirmat că totul a fost doar un accident: "Nu am luat pe nimeni la ţintă. Primul foc l-am tras in aer, iar al doilea a fost accidental. Acest accident a distrus două familii, a suporterului şi pe a mea", a declarat poliţistul.

HAOS. Tragedia a dus la amănarea meciurilor Inter - Lazio şi Roma - Cagliari, iar partida Atalanta - Milan (foto) a fost intreruptă, după ce fanii gazdelor au aruncat fumigene, cerănd ca jocul să nu se dispute. In capitală, suporterii lui Lazio şi cei ai Romei, deşi sunt duşmani de moarte, s-au coalizat, luăndu-se la bătaie cu forţele de ordine. Fanii au reuşit să pătrundă in sediul Comitetului Olimpic Italian, unde au distrus mai multe birouri. Luptele de stradă s-au soldat cu răniţi de ambele părţi, 40 de carabinieri fiind internaţi in spital.

PRECEDENTE. Decesul lui Sandri vine la 9 luni după ce un poliţist şi-a pierdut viaţa in timpul altercaţiilor de la derbyul Siciliei, dintre Catania şi Palermo. In ultimii 45 de ani, in Italia au murit 13 persoane din cauza violenţelor legate de fotbal.

×
Subiecte în articol: sport