x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Il Calcio, fara tiffossi?

Italia - Il Calcio, fara tiffossi?

05 Feb 2007   •   00:00

In urma incidentelor petrecute vineri seara la derby-ul Siciliei, Catania - Palermo (1-2), diriguitorii fotbalului italian se vor reuni astazi pentru a lua o decizie definitiva.

AFP PHOTO/MEDIAFAX
LUPTE. Suporterii si fortele de ordine au continuat rafuiala si pe strazile din Catania

In urma incidentelor petrecute vineri seara la derby-ul Siciliei, Catania - Palermo (1-2), diriguitorii fotbalului italian se vor reuni astazi pentru a lua o decizie definitiva.

AFP PHOTO/MEDIAFAX
INCINS. Inca din timpul meciului, fanii au creat o atmosfera aprinsa

Campionatul de fotbal al Italiei, intrerupt de vineri seara ca urmare a decesului unui politist in timpul violentelor de la meciul Catania - Palermo, ar putea fi suspendat 15 zile, iar apoi, cand se va relua, partidele s-ar putea disputa cu portile inchise, sustine presa italiana. "Doua saptamani de suspendare si doua saptamani cu portile inchise (...) este cea mai probabila solutie pentru acest moment", noteaza cotidianele Gazzetta dello Sport, Il Messagero si La Stampa.

INTERDICTII. Potrivit Corriere della Sera, instantele sportive si guvernul ar lua in calcul si masuri precum interdictia pentru cluburile de suporteri sa se deplaseze la meciurile jucate de echipele lor preferate pe alte terenuri sau organizarea meciurilor de inalt risc dimineata. Il Messagero mentioneaza ca "liniei dure" adoptate de guvernul lui Romano Prodi i s-ar opune "o linie mai flexibila" din partea presedintilor de cluburi si a Ligii Profesioniste de Fotbal, ingrijorati de consecintele economice ale acestor masuri.

REUNIRE LA NIVEL INALT CU PREMIERUL
O reuniune extraordinara a Comitetului Olimpic Italian a fost programata ieri-dimineata, la Roma, iar astazi va avea loc o reuniune guvernamentala cu premierul Romano Prodi si ministrul de Interne si cel al Sporturilor. Inspectorul de politie Filippo Raciti (38 de ani) a murit vineri seara in timpul incidentelor de la meciul disputat la Catania. Ca urmare a luptelor de strada, 19 persoane au fost arestate si alte 71 au suferit rani grave. Meciurile din toate ligile campionatului Italiei, precum si cele ale echipelor nationale care erau programate saptamana aceasta, au fost suspendate pe termen nedeterminat. Italia urma sa intalneasca, miercuri, 7 februarie, nationala Romaniei.

×
Subiecte în articol: sport