x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Ultim omagiu fanului ucis

Italia - Ultim omagiu fanului ucis

de Jurnalul National    |    15 Noi 2007   •   00:00
Italia - Ultim omagiu fanului ucis
Sursa foto: FILIPPO MONTEFORTE/

Mii de persoane, majoritatea tineri suporteri, au participat ieri, la Roma, la funeraliile lui Gabriele Sandri, fanul lui Lazio ucis accidental, duminica trecută, de un poliţist.

Mii de persoane, majoritatea tineri suporteri, au participat ieri, la Roma, la funeraliile lui Gabriele Sandri, fanul lui Lazio ucis accidental, duminica trecută, de un poliţist. Mulţimea a inceput să aplaude la sosirea sicriului la Biserica San Pio X, pe treptele căreia se aflau coroane de flori şi eşarfe ale cluburilor de fotbal. La ceremonie au participat toţi jucătorii lui Lazio, dar şi căpitanul rivalei AS Roma, Francesco Totti, precum şi numeroase oficialităţi italiene, printre care primarul Romei, Walter Veltroni, şi ministrul Infrastructurii, Antonio Di Pietro. "Cerem dreptate şi adevăr căt mai repede. Şi cerem acest lucru instituţiilor prezente aici. Gabriele nu era un om violent, era un tănăr liniştit şi senin. Şi din această cauză vă cer vouă, tinerilor, să puneţi capăt violenţelor", a spus cu această ocazie preotul Paolo Tammi. Moartea lui Gabriele Sandri, ucis pe o autostradă la Arezzo, a condus la o serie de violenţe intre suporteri şi forţele de ordine, in special la Roma. Poliţistul a fost inculpat pentru omucidere prin imprudenţă, dar circumstanţele nu au fost incă pe deplin clarificate, iar capetele de acuzare ar putea fi schimbate.

Â

"Ostatic"

Preşedintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat surprins de decizia forurilor italiene de a suspenda meciurile programate duminică in Seriile B şi C, după moartea lui Sandri. "Aceste persoane, care iau fotbalul ostatic, trebuie oprite. Sunt de acord cu decizia de a interzice deplasările suporterilor violenţi, pentru că astfel aceşti oameni nu se vor mai confrunta pe autostrăzi şi se va oferi timp pentru curăţarea tribunelor" a spus Platini.

×
Subiecte în articol: sport