x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO 2020: Inaugurarea primei baze îi liniștește pe organizatori

JO 2020: Inaugurarea primei baze îi liniștește pe organizatori

25 Noi 2017   •   18:30
JO 2020: Inaugurarea primei baze îi liniștește pe organizatori

Prima bază permanentă construită pentru Jocurile Olimpice din 2020 a fost inaugurată sâmbătă la Tokyo, o mare uşurare pentru organizatori după o serie de scandaluri şi întârzieri. 

''Înregistrăm adevărate progrese în pregătirile noastre, a declarat mulţumită guvernatoarea oraşului Tokyo, Yuriko Koike. Ne aflăm la mai puţin de 1.000 de zile de deschiderea Jocurilor. Vom încerca să continuăm în această dinamică şi să continuăm să muncim din greu''. 

Musashino Forest Sport Plaza, în parte alimentată cu energie solară, va găzdui probele olimpice de badminton şi concursul de scrimă din pentatlonul modern, precum şi baschetul în fotoliul cu rotile din cadrul Jocurilor Paralimpice. Tot aici se află o piscină şi o sală de fitness destinate publicului larg. 

Inaugurarea acestui sit oferă o gură de oxigen pentru organizatori în contextul poluat de unele scandaluri. 

''Activităţile noastre au trecut de la stadiul de planificare la cel de livrare, iar gândurile noastre se îndreaptă acum spre data deschiderii Jocurilor'', 24 iulie 2020, a comentat preşedinte comitetului de organizare, Toshiro Muto. 

La sfârşitul anului 2015, costul viitorului Stadion Olimpic - aproape 2 miliarde de euro - a provocat indignarea opiniei publice şi l-a determinat pe primul ministru Shinzo Abe să abandoneze proiectul iniţial pentru un altul de două ori mai ieftin. 

Printre alte scandaluri, organizatorii au trebuit să schimbe logo-ul după acuzaţii de plagiat. Mult mai grav, victoria oraşului Tokyo în faţa Madridului şi Istanbulului în septembrie 2013 a provocat suspiciuni de mită, anchetate de justiţia franceză. 

În timp ce Tokyo a luat măsuri pentru reducerea costurilor, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) i-a încurajat pe organizatori să-şi accentueze eforturile pentru uşura bugetul estimat actualmente la peste 2 miliarde euro. 

Metropola japoneză va găzdui 39 de situri pentru Jocuri, dintre care 16 în construcţie - 8 situri temporare şi alte 8 permanente. AGERPRES

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice baza organizatori 2020