x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jose Camacho il vrea pe Cristi Chivu!

Jose Camacho il vrea pe Cristi Chivu!

04 Iun 2004   •   00:00

Tehnicianul "galacticilor" se va intalni luni cu presedintele Florentino Perez pentru a-l anunta ca mai are nevoie de un transfer. Pe lista se afla Cristian Chivu, Thuram si Del Horno.

CATALIN OPRISAN

Noul antrenor al celor de la Real Madrid, Jose Antonio Camacho, a discutat, in ultimele doua zile, atat cu Jorge Valdano, directorul general, cat si cu Emilio Butragueño, directorul sportiv, despre necesitatea transferarii unui jucator in aparare.

LATERAL - CENTRAL. Concret, fostul selectioner al nationalei Spaniei a spus ca ar avea nevoie de un fotbalist polivalent: un fundas lateral care sa poata evolua, la nevoie, si ca central. "Sezonul trecut, Real Madrid n-a avut inlocuitor pentru Roberto Carlos si Michel Salgado, atunci cand acestia au fost indisponibili. Contra Sevillei, spre exemplu, s-a mers numai pe improvizatii", a afirmat tehnicianul "albilor". De altfel, unul dintre motivele pentru care madrilenii au ratat toate obiectivele in acest sezon s-a datorat si gravelor probleme din aparare. "Vreau pe cineva care sa evolueze cinci meciuri ca fundas central, apoi trei ca lateral si care sa se achite la fel de bine de ambele sarcini." Deocamdata, nu au fost demarate negocieri, dar Camacho a spus ca pe lista se afla Thuram, de la Juventus, Del Horno, de la Athletic Bilbao, si Cristi Chivu, de la AS Roma.

"BEBE" E FAVORIT. Chivu a evoluat atat la Resita, cat si la Universitatea Craiova ca fundas stanga. Koeman, la Ajax, l-a "modificat", punandu-l sa joace in centrul apararii. "Queiroz l-a avut pe banca pe Oscar Miñiambres, dar el a fost mai mult accidentat. Raul Bravo este tipul jucatorului de care Real Madrid are nevoie acum, insa Camacho nu prea are mare incredere in el", a declarat un apropiat al conducerii clubului madrilen. Mai mult, brazilianul Roberto Carlos nu este de acord cu prelungirea actualului angajament doar cu doi ani, asa ca s-ar putea ca postul de fundas stanga sa ramana complet descoperit.

A fost la un pas de "Bernabeu"

Cristi Chivu a fost foarte aproape de a se transfera la Real Madrid in iarna lui 2002. Del Bosque avea nevoie de un fundas central, iar "Bebe" era ca si arvunit. Pe 18 decembrie, Real Madrid a jucat contra unei selectionate mondiale, din care trebuia sa faca parte si internationalul nostru, cu prilejul centenarului gruparii din cartierul "Chamartin". Din pacate pentru el, cu trei zile inainte, s-a accidentat grav in derbyul cu PSV Eindhoven si nu a mai ajuns pe "Bernabeu", unde erau stabilite deja toate contractele. Chivu, 24 de ani, s-a transferat de la Ajax la AS Roma anul trecut, pentru 18.000.000 de euro, dar cum gruparea romana trece printr-o grava criza financiara, s-ar multumi si cu 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport real madrid