x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucăm tenis fiecare cu mingile lui și nu mai schimbăm terenul

Jucăm tenis fiecare cu mingile lui și nu mai schimbăm terenul

de Adi Munteanu    |    14 Mai 2020   •   10:53
Jucăm tenis fiecare cu mingile lui și nu mai schimbăm terenul

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat noile reguli pentru reluarea competițiilor. Dacă pentru fotbal condițiile au fost anunțate încă de săptămâna trecută, ieri au fost anunțate și cele pentru celelalte sporturi de echipă sau individuale, pentru care antrenamentele pot începe cu data de 15 mai.

 

Așa cum era de așteptat, au fost anunțate reguli punctuale pentru fiecare disciplină sportivă în parte, în vederea reînceperii pregătirilor pentru viitoarele competiții care mai sunt programate în acest an, chiar dacă acestea se vor desfășura fără spectatori. Sunt multe competiții, în afara fotbalului, care sunt restante, altele care sunt încă în calendar. Astfel e momentul pentru ca sportivii să revină pe terenurile de antrenament pentru revenirea la tonusul sportiv și la o formă competitivă.
În enumerarea regulilor pe care le-a spus ministrul Ionuț Stroe cele mai ciudate sunt în legătură tenisul și cu ciclismul. De exemplu, într-un meci sau într-un antrenament de tenis se poate juca doar cu seturi de mingi separate. Fiecare va servi cu mingile lui și nu se vor schimba terenurile. Astfel, dacă ai tras la sorți să joci cu soarele în față, așa dispuți tot meciul. Ce se întâmplă însă a doua zi? Dacă ambii adversari au tras la sorți în prima zi același teren? O altă regulă este prezența pe teren doar a trei persoane: cei doi adversari și a unui arbitru, antrenor sau a unui preparator fizic, fără copii de mingi, fără spectatori, fără observatori. Tot legat de tenis, nu sunt permise meciurile de dublu.
În cazul ciclismului este haioasă regula cum că distanța de siguranță dintre doi sportivi trebuie să fie de 10 metri. În aceste condiții, sprintul și depășirile unul ciclist sunt interzise!

 

×