x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucătorii de la Dinamo vor fi vânduţi, iar salariul maxim va fi 150.000 de euro

Jucătorii de la Dinamo vor fi vânduţi, iar salariul maxim va fi 150.000 de euro

02 Iun 2009   •   00:00
Jucătorii de la Dinamo vor fi vânduţi, iar salariul maxim va fi 150.000 de euro

Vasile Turcu a obţinut ceea ce îşi dorea. Jucătorii şi conducerea tehnică a clubului sunt pe făraş, iar clubul din Ştefan cel Mare pregăteşte o cu totul altă abordare din sezonul viitor. Salariile nu vor depăşi din toamnă 150.000 de euro, iar Borcea nu va mai avea voie să facă "repatrieri".

Schimbarea începe încă din acestă etapă, când Dinamo va trimite în teren cu FC Argeş fotbalştii de la formaţia satelit.

Un nou sezon, o nouă ratare a prezenţei în grupele Ligii Campionilor. De 13 ani de când Nicolae Badea este la conducerea "alb-roşiilor", Dinamo a câştigat titluri de campioană dar a ratat de fiecare dată prezenţa în cea mai importantă competiţie intercluburi, în care Steaua are deja şase prezenţe, iar CFR Cluj şi, probabil acum Unirea Urziceni, câte una. În urmă cu două sezoane Dinamo a fost la un pas de grupele Ligii, dar trei goluri luate în a doua repriză a returului cu Lazio au năruit speranţele lui Borcea. Totuşi, dinamovişitii au continuat politica începută cu jumătate de an înainte şi au semnat jucători liberi de contract cu salarii foarte mari, potrivit prosport, citat de antena3.ro.

Printre "bogaţii" din Ştefan cel Mare se numără Bogdan Lobonţ, Ianis Zicu, Nicolae Mitea, Gabriel Tamaş, Marius Niculae sau Florin Bratu. Alţi jucători, spre exemplu, au fost aduşi pe sume foarte mari, precum Torje, care a costat două milioane de euro. Minusul este unul foarte mare şi, deoarece Dinamo a pierdut calificarea directă în Liga Campionilor în sezonul viitor, conducătorii vor să vândă tot ce pot pentru a-şi mai tăia din pierderi.

Adrian Cristea, Gabriel Torje, Cristi Pulhac, Lucian Goian, Silviu Izvoranu sunt toţi renumiţi pentru viaţa lor nocturnă şi vor fi primii vânduţi, iar Tamaş nu va fi cumpărat definitiv de la Auxerre. Contractele vor fi, ca regulă, nu mai mari de 100.000 de euro, doar în situaţii excepţionale acestea putând ajunge la 150.000 de euro, informează sursa citată.

Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost criticat în mod repetat pentru insistenţa cu care a promovat aducerea la club a foştilor jucători dinamovişti şi a fotbaliştilor de la echipa naţională a lui Victor Piţurcă, dar acum se va renunţa la "repatrieri", jucătorii crescuţi în propria curte, în prezent la Dinamo II şi la echipele de tineret şi juniori, vor fi promovaţi cu mai multă încredere. Întâi, însă, trebuie ca Dinamo să îi vândă pe Adrian Cristea şi compania. Are cine să îi cumpere? Acest lucru rămâne de văzut. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport dinamo