x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kapetanos, ca şi vândut!

Kapetanos, ca şi vândut!

de Marius Mihalcea    |    13 Ian 2010   •   00:00
Kapetanos, ca şi vândut!
Sursa foto: Raed Krishan/GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Cele două milioane de euro pe care le oferă mai multe grupări din Qatar şi din Emiratele Arabe Unite în schimbul atacantul grec l-au convins pe Gigi Becali să se despartă de golgeterul său.



În vreme ce la capitolul achiziţii continuă să bată pasul pe loc, Steaua este pe punctul de a se despărţi în această iarnă de încă unul dintre jucătorii săi de bază. Astfel, Pantelis Kapetanos, nimeni altul decât cel mai prolific marcator al echipei în prima parte a campionatului, are toate şansele să-i calce pe urme lui Ionuţ Rada, care a semnat încă de la sfârşitul anului trecut cu Al Nasr Dubai. "În proporţie de 80%, Kapetanos e dat! Un club din străinătate îmi oferă două milioane de euro pe el şi cred că voi accepta să-i dau drumul să plece", a confirmat Gigi Becali, probabila destinaţie a atacantului grec urmând a fi, ca şi în cazul lui Rada, tot un campionat din ţările arabe.

Profit generos

De ce ar accepta însă finanţatorul grupării din Ghencea să se despartă cu atâta uşurinţă de Kapetanos la mijlocul sezonului, în condiţiile în care obiectivul echipei este câştigarea campionatului? "În aceste vremuri grele e aproape imposibil să dai cu piciorul unei astfel de oferte, două milioane de euro sunt bani foarte mulţi. Ca să nu mai spun că dacă l-ar vinde pe Kapetanos, Gigi ar mai face şi o economie substanţială, pentru că ar scăpa de salariul grecului, care e cel mai mare din lot", a dezvăluit un apropiat al "roş-albaştrilor". Foarte profitabilă pentru Gigi Becali, mai ales că Pantelis Kapetanos a fost adus în Ghencea gratis, afacerea nu este deloc pe placul lui Mihai Stoichiţă, care s-ar vedea astfel nevoit să atace titlul fără unul dintre cei mai importanţi jucători ai săi.

Întăriri exotice

Până în momentul de faţă, Steaua nu se poate lăuda decât cu o singură achiziţie, cea a atacantului bulgar Hristo Iovov (32 de ani), adus de la Levski Sofia la insistenţele lui Mihai Stoichiţă. Conducerea "roş-albaştrilor" tratează însă în continuare pentru aducerea rwandezului Ouon, de la AEL Limassol, şi pentru Dacia Varga, pe care Gigi Becali doreşte să-l ia de la Spotul Studenţesc sub formă de împrumut până la vară. "Mai negociem şi pentru un vârf de careu care joacă în străinătate şi este mai bun decât Kapetanos", a precizat finanţatorul Stelei, fără să dezvăluie numele jucătorului. Marea noutate din lotul Stelei ar putea fi însă un jucător american. Este vorba despre Josh Tudela (25 de ani), care joacă mijlocaş central şi vine de la LA Galaxy, unde a fost coleg cu englezul David Beckham.

9 goluri a marcat Pantelis Kapetanos în turul campionatului, grecul fiind golgeterul la zi al Ligii 1

×
Subiecte în articol: sport