x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La un pas de baraj

La un pas de baraj

de Vlad Ionescu    |    18 Ian 2008   •   00:00

Absentă de 11 ani de la turneele finale ale competiţiilor majore, naţionala masculină a României a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2009, în urma victoriei cu 37-30 obţinută la Riga, în faţa Letoniei.

HANDBAL

Absentă de 11 ani de la turneele finale ale competiţiilor majore, naţionala masculină a României a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2009, în urma victoriei cu 37-30 obţinută la Riga, în faţa Letoniei. Chiar dacă scorul nu o arată, succesul băieţilor lui Aihan Omer s-a conturat destul de greu. Tricolorii au avut o evoluţie oscilantă, cu perioade de dominare, dar şi cu momente în care le-au permis adversarilor să treacă la conducere. Finalul ne-a aparţinut însă în totalitate, astfel că returul de duminică, de la Oradea, se anunţă o simplă formalitate. Golurile României au fost marcate de Iacob (7), Ghionea (6), Toma (6), Buricea (4), Stavrositu (4), Petrea (3), Pârâianu (2), Jurcă (2), Şania (2) şi Irimescu (1). 

 

REACŢIE. “Sunt mulţumit şi de rezultat şi de joc. Ne aşteptam să fie un meci greu, însă noi am fost mai proaspeţi pe final şi am reuşit să câştigăm. Nu am simţit că putem pierde meciul. Am controlat jocul încă de la început, însă adversarul a fost foarte determinat şi şi-a dorit victoria. Noi am condus ostilităţile, iar pe final am făcut diferenţa”, a declarat după meci antrenorul Aihan Omer. În clasamentul grupei a 3-a a preliminariilor, România conduce cu 6 puncte, urmată de Letonia, cu 4 puncte, şi de Cipru, cu 0 puncte. Ocupanta primului loc merge la baraj, tragerea la sorţi fiind programată la 27 ianuarie, în ultima zi a Campionatului European, care a început ieri în Norvegia. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, la 7-8 iunie şi 15-16 iunie.

×
Subiecte în articol: sport