x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Legea "Mitică"

Legea "Mitică"

de Vicentiu Neagoe    |    27 Iun 2007   •   00:00
Legea "Mitică"
Sursa foto: Catalin Abagiu/

Plenul Senatului a votat luni propunerea legislativă a deputatului PRM Dumitru Dragomir privind prevenirea şi combaterea violenţei la jocurile sportive.

Senat - S-au legiferat măsurile antihuligani

Plenul Senatului a votat luni propunerea legislativă a deputatului PRM Dumitru Dragomir privind prevenirea şi combaterea violenţei la jocurile sportive.

Această propunere prevede ca toate persoanele care săvărşesc fapte penale cu ocazia unor competiţii sportive să aibă interdicţie pe stadioane de la 3 luni la 3 ani, chiar şi in condiţiile in care făptuitorului nu i se aplică vreo pedeapsă.

DRASTIC. Proiectul adoptat de senatori mai prevede că măsura interzicerii accesului la competiţii poate fi luată in mod provizoriu de procuror sau de instanţă, chiar in cursul judecăţii. Actul normativ specifică faptul că in cazul in care procurorul, după inceperea urmăririi penale, consideră că este necesară aplicarea măsurii de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sportive, va lua această măsură in mod provizoriu, prin ordonanţă, pe o durată de cel mult 180 de zile. Suporterii care comit acte de violenţă vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse intre 500 şi 1.500 de lei sau cu prestarea a 100-300 de ore de muncă in folosul comunităţii. Conducătorii de cluburi sau oficialii acestora, care incită suporterii in public, prin mass-media la acte de violenţă sunt obligaţi să plătească amenzi cuprinse intre 3.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, suporterii care vor folosi pe stadioane făclii, artificii, petarde sau fumigene vor fi pedepsiţi cu inchisoarea pănă la 4 ani, pedeapsa putănd fi prelungită in cazul vătămării unor persoane fizice sau a suspendării partidei. In anul 2006, zece suporteri au fost interzişi pe stadioane şi s-au aplicat 351 de amenzi contravenţionale in valoare totală de 189.500 RON.

×
Subiecte în articol: sport