x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1: Vor fi epurări masive

Liga 1: Vor fi epurări masive

de Marius Mihalcea    |    27 Dec 2007   •   00:00
Liga 1: Vor fi epurări masive
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Unirea Urziceni, Steaua, Oţelul, Ceahlăul şi Dacia Mioveni sunt recordmene la capitolul disponibilizări.

Unirea Urziceni, Steaua, Oţelul, Ceahlăul şi Dacia Mioveni sunt recordmene la capitolul disponibilizări.

Gruparea de sub Pietricica a pus pe lista de transferuri nu mai puţin de zece jucători, fiind prima in topul "curăţeniei de iarnă". Universitatea Cluj este următoarea echipă in acest clasament, şefii codaşei Ligii 1 trecănd pe "lista neagră" un număr de opt jucători. Poziţia a treia şi-o impart Steaua şi, oarecum surprinzător, căt timp ialomiţenii au incheiat prima parte a stagiunii pe locul trei, Unirea Urziceni, fiecare cu căte şapte jucători puşi pe lista de transferuri.

INTRANSIGENŢI. La Ceahlăul, Gheorghe Ştefan a tăiat deja in carne vie la nivelul conducerii executive a clubului, preşedintele Grigore Sichitiu, vicepreşedintele Ioan Mărginean şi directorul sportiv Ion Mironaş fiind destituiţi incă dinainte de Sărbători. "Am ajuns să fim ameninţaţi cu retrogradarea fiindcă unii dintre colegii mei, deşi aveau contracte foarte mari, alergau pe lăngă minge la meciuri", a spus Cătălin Mulţescu, cei vizaţi de portarul nemţenilor fiind Schumacher, Răducan, Vranjikovic şi V. Frunză. Nume grele figurează şi pe lista de transferuri a lui "U" Cluj, Martin Tudor, Mugur Bolohan, Gigel Coman şi Marius Baciu fiind toţi cu state vechi in Liga 1. Foarte rar utilizaţi la Unirea Urziceni in sezonul de toamnă, Fl. Ganea, Rohat, Mărginean şi Arhire, şi ei cunoscuţi in peisajul primului eşalon, vor trebuie să-şi caute, la răndul lor, alte angajamente. Dacia Mioveni, cu şase jucători trecuţi pe lista de transferuri, şi Oţelul, care i-a pus gănd rău unui număr de cinci fotbalişti, completează lista echipelor grăbite să-şi facă ordine in ogradă.

In stand-by

Situaţie delicată la Universitatea Craiova, unde intenţia conducerii clubului de a se debarasa de cinci dintre jucători a fost dată peste cap de o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, prin care juveţii au interdicţie la transferuri timp de un an. Astfel, aflaţi in imposibilitate de a achiziţiona alţi jucători, oltenii au decis să nu-i mai scoată la mezat pe Ciucă, Gărgălie, Velcovici, Stoianof şi Baird, pe care patronul Adrian Mititelu ii declarase iniţial ca fiind transferabili. Mai mult, gruparea din Bănie speră să-l poată reinregimenta şi pe camerunezul Jeremie Njock, pe care l-au imprumutat la inceputul sezonului in liga a doua belgiană, la Tubize. Universitatea Craiova nu mai poate efectua transferuri, deoarece nu a plătit 180.000 de euro jucătorilor Alexandre Negri, Marquinhos şi Edu Magri, care au evoluat in Bănie in returul sezonului 2004-2005. Altfel, din cauza bugetele lor, care sunt mai degrabă de austeritate, Poli Iaşi şi Gloria Bistriţa nu şi-au făcut incă publice intenţiile pe care le au in privinţa campaniei de achiziţii din această iarnă.


Grăbiţi

Deşi s-a mişcat deja foarte bine pe piaţa transferurilor, achiziţionănd trei jucători, toţi străini, CFR Cluj doreşte să mai aducă un fotbalist de rasă, pe atacantul belgian Mbo Mpenza, de la Anderlecht Bruxelles. In vărstă de 31 de ani, jucătorul poreclit "domnul un gol pe meci" este cotat de clubul la care este legimitat la 2,5 mi-lioane de euro. Poli Timişoara n-a stat nici ea cu măinile in săn, gruparea bănăţeană amanetănd, la răndul ei, trei jucători, pe Milos Brezinsky, de la Slovan Liberec, Balasz Borbely, de la Artmedia Bratislava, şi Valentin Bădoi, de la Steaua. Şi principala adversară a CFR-ului in lupta pentru titlu, Rapid, are in vedere achiziţionarea unor jucători din campionatul Belgiei. Aceştia sunt atacantul ghanez Ibrahim Salou, de la FC Bruges, şi mijocaşul belgian Wilfred Dalmat, de la Mons, pentru transferul lor giuleştenii urmănd să plătească 500.000 de euro, respectiv 1 milion de euro.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport jucatori juc