x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga campionilor - Anglia – Europa 3-1

Liga campionilor - Anglia – Europa 3-1

de Ionut Paduraru    |    11 Apr 2008   •   00:00
Liga campionilor - Anglia – Europa 3-1

FC Barcelona este singura echipă din afara Angliei prezentă în careul de aşi al Ligii Campionilor, completat de Manchester United,
Liverpool şi Chelsea.

FC Barcelona este singura echipă din afara Angliei prezentă în careul de aşi al Ligii Campionilor, completat de Manchester United,
Liverpool şi Chelsea.

 

 

Calculele hîrtiei nu au fost contrazise miercuri seară. După victoriile obţinute în prima manşă, în deplasare, Manchester United şi Barcelona s-au impus şi în retururile cu AS Roma, respectiv Schalke, şi s-au calificat în semifinale.

 

 

Ca şi acum un an, Manchester a început din nou furibund întîlnirea de pe teren propriu cu AS Roma, dar englezii au ratat nu mai puţin de patru mari ocazii de gol. A venit apoi rîndul italienilor să irosească un penalti, iar în repriza secundă Tevez a adus victoria echipei lui Alex Ferguson. “Penaltiul ratat de De Rossi a făcut diferenţa. În semifinale vom întîlni Barcelona, o formaţie extraordinară, dar nu ne gîndim decît la calificare”, a spus Ferguson. De partea cealaltă, tehnicianul Luciano Spalletti a spus că adversarii au meritat calificarea: “Cu siguranţă, absenţa lui Totti în aceste jocuri s-a simţit. Dar să fim realişti, Manchester United a meritat victoria şi calificarea”.

 

 

 

 

 

Sferturi de finală – Manşă secundă

 

 

Marţi

LIVERPOOL – Arsenal Londra           (în tur 1-1)        4-2

Hyypia ’30, Fernando Torres ’69, Gerrard ’86-pen,

Babel ’90+2 / Diaby ’13, Adebayor ’84

CHELSEA LONDRA – Fenerbahce Istanbul   (în tur 1-2)        2-0

Ballack ’4, Lampard ’87

 

 

Miercuri

MANCHESTER UNITED – AS Roma            (în tur 2-0)        1-0

Tevez ’70

FC BARCELONA - Schalke   (în tur 1-0)        1-0

Yaya Toure ’43

Semifinale

Liverpool – Chelsea, FC Barcelona – Manchester United

Meciurile se vor disputa la 22-23 aprilie (turul) şi 29-30 aprilie (returul)

 

 

Pragmatici

 

 

Fără să strălucească, Barcelona a mai făcut un pas către cucerirea trofeului, după o nouă victorie cu 1-0 în faţa lui Schalke, singurul gol fiind marcat într-o fază în care se putea dicta şi fault la portar. “A fost un meci greu, dar am obţinut din nou victoria. Schalke a exercitat o presiune mare asupra noastră şi datorită faptului că nu mai aveau nimic de pierdut”, a spus antrenorul catalanilor, Frank Rijkaard.

×
Subiecte în articol: sport