x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Steaua, in turul III

Liga Campionilor - Steaua, in turul III

de Florin Gongu    |    04 Aug 2005   •   00:00
Liga Campionilor - Steaua, in turul III

Campioana Romaniei a eliminat pe Shelbourne, dupa 0-0 in deplasare si 4-1 la Bucuresti.

Dupa ce i-a eliminat pe irlandezi, Steaua si-a asigurat prezenta in primul tur al Cupei UEFA si va juca pentru un loc in grupele Ligii Campionilor cu Rosenborg.

Oleg Protasov a obtinut aseara prima victorie intr-o partida oficiala de cand a venit in Ghencea.

ANTRENOR. "Eram sigur ca nu va fi usor, ca adversarii vor lupta pana in ultimul minut, dar puteam sa incheiem meciul mai repede. Sunt nemultumit de cele doua eliminari si ca am primit un gol care a readus adversarul in joc, dar elevii mei au muncit mult intr-o zi calduroasa", a spus Protasov. Tehnicianul a mai spus ca a fost nevoit sa-l schimbe pe Iacob la pauza deoarece atacantul "se simtea rau, a avut temperatura si a vomat". In replica, antrenorul Pat Fenlon s-a declarat multumit de jocul ofensiv al echipei sale, dar nu si de cel din aparare: "Sunt fericit pentru golul dat, mai ales ca multe echipe nu au reusit sa inscrie aici. Sunt dezamagit de jocul fundasilor, am primit prea usor golurile, iar ce de-al treilea a ucis meciul", a spus Fenlon, care s-a plans ca cei doi jucatori de culoare din lotul sau au fost agresati verbal de spectatori.

ADVERSAR. In turul trei preliminar al competitiei, ros-albastrii vor juca cu Rosenborg, la 10 august la Bucuresti si la 23 august in deplasare. Adversara Stelei a fost umilita aseara in etapa a 16-a din campionatul Norvegiei, 1-5, in deplasare, cu Fredrikstad.

ELIMINARI
Prima faza aprinsa a meciului a avut loc inca din minutul 5, cand intre Dica si Rogers a izbucnit o altercatie la centrul terenului, ambii jucatori fiind eliminati. Cei doi si-au reluat schimbul de lovituri in tunelul de la vestiare, fiind despartiti abia dupa interventia fortelor de ordine prezente in zona. Dica este automat suspendat pentru prima mansa cu Rosenborg, riscand chiar o suspendare mai mare. In primul meci cu norvegienii va lipsi si Dinita, eliminat aseara dupa ce a primit al doilea galben, in minutele de prelungire, pentru simulare.

APROAPE DE MIRACOL
Dupa ce saptamana trecuta a pierdut, 0-5, la Bratislava, in fata Artmediei, Celtic avea nevoie de o minune pentru a se califica in turul 3 preliminar. Scotienii au fost foarte aproape de a rasturna situatia si de a stabili un record unic in istoria competitiei, insa pana la urma miracolul nu s-a produs. Echipa pregatita de Gordon Strachan a invins doar cu 4-0, asa ca mai departe merg slovacii. Golurile au fost marcate de Thompson (’21 - penalty), Hartson (’44), McManus (’54) si Beattie (foto dreapta) (’82). La Artmedia joaca si sarbul Milorad Bukvici, fost jucator al Otelului in sezonul 2000-2001. In celalalt meci disputat marti seara, Liverpool a invins cu 2-0 pe Kaunas (Lituania), campioana Europei calificandu-se la randul ei in faza urmatoare.

×
Subiecte în articol: sport